גידולי סרטן השד מגייסים תאים ממח העצם שמסייעים לגדילתם

המחקר התבצע במעבדתה של פרופ׳ נטע ארז מהחוג לפתולוגיה בפקולטה לרפואה, בהובלתן של תלמידות הדוקטורט יעל רז ונעם כהן

06 דצמבר 2018
מחקר חדש: גידולי סרטן השד מגייסים תאים ממח העצם שמסייעים לגדילתם

במחקר שהתבצע במעבדתה של פרופ׳ נטע ארז בהובלתן של תלמידות הדוקטורט יעל רז ונעם כהן, מהחוג לפתולוגיה בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התגלה כי חלק גדול מהפיברובלסטים הקשורים לגידול בסרטן השד מגוייסים ממח העצם.

לקריאת המאמר המלא באנגלית

Bone marrow-derived fibroblasts are a functionally distinct stromal cell population in breast cancer.

Raz Y, Cohen N, Shani O, Bell RE, Novitskiy SV, Abramovitz L, Levy C, Milyavsky M, Leider-Trejo L, Moses HL, Grisaru D, Erez N.

J Exp Med. 2018 Dec 3;215(12):3075-3093. doi: 10.1084/jem.20180818. Epub 2018 Nov 23.