הכשרת עזרה ראשונה לקהילת הסטודנטים הבינלאומית

המחלקה לניהול מצבי חירום ואסון בבית הספר לבריאות הציבור בשיתוף מגן דוד אדום.

09 נובמבר 2023
הכשרת עזרה ראשונה לקהילת הסטודנטים הבינלאומית

כ - 100 תלמידים השתתפו בהכשרת עזרה ראשונה בת שלוש שעות בהנחיית מדריכים ממגן דוד אדום. ההכשרה אורגנה על ידי המחלקה לניהול מצבי חירום ואסון בבית הספר לבריאות הציבור - הפקולטה לרפואה, ביוזמתה של רונה טובולסקי, סטודנטית לתואר שני בתכנית הבינלאומית לניהול מצבי חירום ואסון של האוניברסיטה .

הכרת מיומנות עזרה ראשונה הינה חיונית ביותר להתנהלות מיטבית במצבים קריטיים ובכדי לספק את הפרקטיקה הנדרשת לתגובות יעילות ומצילות חיים מצבי חירום.

ההכשרה התקיימה בשפה האנגלית ונרשמו סטודנטים וסטודנטיות רבים מקהילת בית הספר הבינלאומי ע"ש לאווי וגם סטודנטים.ות מקהילת הפקולטה לרפואה.

ההדרכה כללה פירוט של שלבי הפעולה במצבי החייאה, רתימת סיוע בשטח וכלים להתמודדות בתנאי קיצון. הסטודנטים.ות התנסו בהדגמות, יישמו את הידע שנרכש על בובות, קיבלו טיפים שימושיים, ביניהן המפתיע ביותר, לבצע קצב החייאה על פי מנגינת השיר Baby Shark, המאפשרת שמירה נכונה על הקצב (לטובת המגוון המוזיקלי הוצע גם Staying Alive של Bee Gees ).

ההכשרה סקרה התמודדות עם מצבי חירום רפואיים שונים, כגון דימומים, שבץ מוחי, עילפון, תגובות אלרגיות בדרגות שונות וכוויות. חלק ממשתתפי ההכשרה היו בעלי ידע והכשרה קודמים בעזרה ראשונה, שיתפו כי המפגש היה בעבורם פרודוקטיבי ואיפשר את רענון הידע הקיים. משתתפים אחרים סיכמו כי ההכשרה היתה מעשירה, חיונית וציידה אותם בכישורים חדשים המהותיים ביותר תמיד, ובפרט בימים אלה.