פרופ' דור סלומון קודם לדרגת פרופסור חבר

פרופ' דור סלומון הוא חבר סגל במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית

19 יולי 2022
פרופ' דור סלומון קודם לדרגת פרופסור חבר

פרופ' דור סלומון סיים את לימודי הדוקטורט שלו במסלול הישיר באוניברסיטת תל אביב, ולאחר מכן המשיך להשתלמות בתר-דוקטורט באוניברסיטת טקסס – המרכז הרפואי סאות'ווסטרן.

פרופ' סלומון זכה במענק היוקרתי K99/R00 מה- NIH, במלגת אלון לחוקרים צעירים מהמל"ג, במענק מחקר מה-ERC, כמו גם במענקי מחקר של ה-BSF-NSF ושל הקרן הלאומית למדע.

ארגון הבריאות העולמי התריע שבעשורים הקרובים זיהומים הנגרמים כתוצאה מחיידקים עמידים לאנטיביוטיקות צפויים להפוך לגורם התמותה המוביל בעולם. כדי למנוע את התממשות התחזית הקודרת, יש צורך בפיתוח אנטיביוטיקות אלטרנטיביות.

מחקרו של פרופ' סלומון משלב גישות אינטר-דציפלינריות במטרה לחקור מנגנונים ורעלנים המשמשים חיידקים לנטרל חיידקים מתחרים. על ידי הטמעה של מנגונים אלה בעזרת הנדסה גנטית וביולוגיה סינטטית, פרופ' סלומון מפתח טיפולים ביולוגיים כנגד חיידקים גורמי מחלות.

למידע נוסף: >> www.dorsalomonlab.sites.tau.ac.il