מדוע נדרשנו לפנות את הבניין

אירוע חריג בבניין הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, משמש תזכורת לכולנו להעלאת המודעות לנושא הבטיחות

28 אוקטובר 2019
אירוע חריג בבניין הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, חייב את פינוי הבניין מטעמי בטיחות

עובדי הפקולטה לרפואה, סטודנטים וחברי סגל יקרים:

כפי שרבים מכם יודעים, נדרשנו היום (27.10)  לפנות את בנין בית הספר לרפואה ע"ש סאקלר במהירות מסיבות בטיחותיות. בקבוק מלא בנוזל כימי, אתנולאמין (ethanolamine) נפתח על ידי חוקר ראשי בצורה לא בטוחה וחלקו נשפך.

אירוע זה הוביל בצורה מידית להתפשטות ריח לא נעים בכל הבניין. בכדי להגן על כול מי שנמצא בפקולטה באותו הזמן, התקבלה החלטה על ידי אחראי הבטיחות של האוניברסיטה לפנות את אנשי הבניין באופן מידי לכל היום. מאוחר יותר אפשרנו, לקבוצות קטנות, לחזור לבניין בכדי לקחת חפצים אישיים.

על פי הוראות ממוני הבטיחות חזרנו לעבודה כבר למחרת בבקר. אנו מתנצלים על אובדן של לימודים, ניסיונות ועבודה, אך העדיפות הייתה להבטיח את שלום כולם.

אנו רוצים לציין שכול העובדים יזוכו בעבור יום עבודה מלא ונודיע לתלמידים בהקדם על שיעורי ההשלמה.

אירוע זה משמש תזכורת לכולנו

עלינו להיות מודעים היטב לנושא הבטיחות, כך שהפקולטה וסביבת העבודה שלנו, הן במעבדות והן ומחוצה להם, תהיה בטוחה בכל עת.

מכיוון שהבניין עמוס במעבדות ניסיוניות, חשוב מאד לדאוג לאחסון וסילוק נאות של כימיקלים וחומרים אחרים.

בכל שאלה או אי וודאות שמתעוררים בנושא בטיחות ניתן לפנות  לד"ר דבורה רפפורט - ממונה על הבטיחות או לכל אחד מהחתומים למטה.

בתקופה הקרובה תבצע יחידת הבטיחות סיורים בבניין ובין היתר תמפה את החומרים המסוכנים ותחליט לגבי דרך האכסון, הטיפול והסימון שלהם.
אנו מאחלים לכולכם שנה אקדמית מרגשת, בטוחה ומוצלחת!

בכבוד רב,

פרופ קרן אברהם, סגן דיקן