פרופ' אורי בן-דוד נבחר לאקדמיה הצעירה הישראלית

ברכות חמות

22 מאי 2024

פרופ' אורי בן-דוד הוא חבר המחלקה לגנטיקה מולקולרית של האדם ולביוכימיה בפקולטה למדעי הרפואה והבריאות. השלים את הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית ואת הכשרת הפוסט-דוקטורט שלו ב-Broad Institute של הרווארד ו-MIT. פרופ' בן-דוד נבחר כ"כוכב הדור הבא" של האגודה האמריקאית לחקר הסרטן (AACR) וכחוקר צעיר של הארגון האירופאי לביולוגיה מולקולרית (EMBO). הוא זכה במספר פרסים מדעיים יוקרתיים, כולל פרס "החוקר הצעיר של השנה" של Cells לשנת 2021, פרס קריל של קרן וולף לשנת 2002, ופרס כדר למצויינות במחקר לשנת 2023. כמו כן, זכה במענק המחקר של האיחוד האירופי לחוקרים מתחילים (ERC).

פרופ' בן-דוד חוקר תופעה שנקראת אנאפלואידיה – שינויים במספר ובמבנה הכרומוזומים בתאים סרטניים, תוך שימוש בגישות גנומיות ופונקציונליות מתקדמות. המחקר במעבדתו שואף לחשוף את הביולוגיה שעומדת בבסיס סימן ההיכר הזה של הסרטן, ולנצל אותה כדי לפגוע בתאי הסרטן ולעצור גידולים.

למידע נוסף: www.bendavidlab.com