פרס הרקטור להתחדשות ויצירתיות בהוראה 2023

ברכות למרצות ולמרצים הזוכים בפרס

פרס הרקטור להתחדשות ויצירתיות בהוראה 2023

בטקס חגיגי שנערך באוניברסיטת תל אביב בתאריך - 20.04.23, חולקו פרסי הרקטור להתחדשות ויצירתיות בהוראה והרצאות מעוררות השראה.

בין עשרת הקורסים שזכו בפרסים, ארבעה הגיעו מהפקולטה לרפואה:

ד"ר עידו תבור - החוג לאנטומיה ואנתרופולוגיה, הפקולטה לרפואה ובית הספר סגול קורס מבנה המוח

בתוך שנים בודדות העביר צוות הקורס את מתכונת ההוראה מהמאה ה-19 למאה ה-21. במאמצים ובהשקעה מרובים פותחו מודלים תלת-ממדיים, ייחודיים מסוגם בעולם, ומעבדות נוירו-אנטומיה בסביבת מציאות מדומה. בזכות אמצעי ההמחשה המתקדמים והסביבות הווירטואליות, מגיעים הסטודנטים והסטודנטיות מוכנים יותר לגולת הכותרת – ביצוע הנתיחות במעבדה הממשית. בזכות אלו, מהווה הקורס דוגמה למתן ערך מוסף מקסימלי בהגעה לקמפוס.

ד"ר אורי בן דוד - קורס היסודות המולקולריים של הרפואה, הפקולטה לרפואה, קורס היסודות המולקולריים של הרפואה

מעבר להוראה במתכונת של כיתה הפוכה. חלק מהשיעורים נלמדים עצמאית על ידי הסטודנטים בעזרת מצגות אינטראקטיביות שאורי יצר עבורם. בשיעורים המתקיימים בכיתה, נפתרות שאלות ברמת חשיבה גבוהה, תוך שילוב למידת עמיתים ושימוש בסקרים דיגיטליים.

ד"ר מאשה גוזמן-אלוש וד"ר שרון ויס - קורס מבוא לפרמקולוגיה, הפקולטה לרפואה

למידה היברידית - שילוב בין למידה עצמית בבית, קריאה אינטראקטיבית, סרטונים של צוות הקורס, אנימציות ושאלות ומפגשי תרגול כיתתיים פעילים המשלבים משחוק, לסיכום כל יחידת לימוד.

ד"ר הילה מאי , הפקולטה לרפואה, קורס אנטומיה של גוף האדם

פיתוח אטלס תלת-מימדי אינטראקטיבי לשיפור השליטה במבנים האנטומיים. תרגול ביצוע ופענוח בדיקות אולטרסאונד בעזרת סימולטור אולטרסאונד ייעודי שפותח עבור הקורס.

פרס רקטור האוניברסיטה מוענק לחוקרים מצטיינים על הצטיינות במחקר, הוראה ובהשתתפות פעילה בחייה האקדמיים של האוניברסיטה. הדקאנית לחדשנות בהוראה ובלמידה פרופ' ליאת קישון-רבין הכריזה על הזוכים והזוכות בפרס הרקטור להתחדשות וליצירתיות בהוראה. בין היתר, הזוכות והזוכים קיבלו את הפרס על שימושים בהוראת באקדמית בטכנולוגיית מציאות מדומה (VR) ומחברות דיגיטליות, פיתוח אטלס תלת מימדי, הפקת פודקאסטים כמטלה לסטודנטים/ות, פרויקט התנסות בהקמת סטארט-אפ ועוד. הכנס נערך במעמד רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרק שטייף.

פרופ' ליאת קישון-רבין, דקאנית: "לכנס היו שתי מטרות עיקריות. האחת, להוקיר ולהכיר במרצים המצטיינים שעמלו והשקיעו בשינויים בקורסים כדי להתאימם לזמנים המשתנים ולתת ערך מוסף ללמידה באוניברסיטה ובהגעה לקמפוס. מרצים ומרצות אלו השכילו להשתמש בטכנולוגיות שאפשרו להם לייעל באופן מיטבי את ההוראה ואת חווית הלמידה בבית ובכיתה. מטרה השנייה של הכנס הייתה להדגיש את התפקיד של סגל ההוראה בסיוע הכשרת הסטודנטים למיומנויות אנושיות שיסייעו להם במקום התעסוקה ובתרומה לחברה".

העבודה הקשה והמסירות שלכם להוראה מהווים השראה לכולנו.

ברכות חמות ויישר כוח!

הידיעה פורסמה בפייסבוק Tel Aviv University | אוניברסיטת תל-אביב >>