ברכות לפרופ' חיתאם מוחסן על קבלת תעודת הוקרה

נשיא האוניברסיטה יעניק לפרופ' מוחסן תעודת הוקרה על הישגיה לציון יום האשה הבינלאומי

07 פברואר 2019
פרופ' חיתאם מוחסן

פרופ' חיתאם מוחסן הינה פרופ' חבר במסלול רגיל בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת, בית הספר לבריאות הציבור, בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב. התעודה תוענק לפרופ' מוחסן על ידי נשיא האוניברסיטה בטקס המרכזי לציון יום האשה הבינלאומי שייתקיים ב – 7.3.19 בטקס בבניין הסנאט. תעודת ההוקרה תינתן לה על הישגיה, המשמשים מודל לקידום נשים באוניברסיטה בכלל ובמגזר הערבי בפרט.

פרופ' חיתאם מוחסן (PhD)  רכשה את השכלתה האקדמית באוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר ראשון בסיעוד, ותואר שני ושלישי באפידמיולוגיה ורפואה מונעת. את ההשתלמות הבתר-דוקטורית עשתה במרכז לפיתוח חיסונים, בפקולטה לרפואה באוניברסיטת מרילנד, שבארצות הברית.

תחומי המחקר העיקריים של פרופ' מוחסן כוללים אפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות וחיסונים, בדגש על זיהומים אנטריים, נגיף הרוטה וזיהום בחיידק H. pylori והקשר למצבי חולי ובריאות באוכלוסייה. מחקריה של פרופ' מוחסאן נתמכים על ידי מענקי מחקר תחרותיים, כולל מהקרן הדו-לאומית למדע ישראל-ארה"ב, המכון הלאומי לחקר שירותי ומדיניות בריאות, משרד הבריאות, ו-.Bill and Melinda Gates Foundation  פרופ' מוחסן פרסמה יותר מ-60 מאמרים בעיתונות מדעית בין-לאומית מובילה.