ד"ר רחל שריג: האנתרופולוגית הדנטלית היחידה בישראל

ד"ר רחל שריג, אורתודונטית מומחית וחוקרת אבולוציה של השן ממרכז דן דוד לחקר תולדות האדם בפקולטה לרפואה ואוצרת במוזיאון הטבע באוניברסיטת תל אביב, נבחרה כאחת מ-40 הצעירים המבטיחים של אתר גלובס

20 דצמבר 2018
ד"ר רחל שריג, אורתודונטית מומחית וחוקרת אבולוציה של השן נבחרה על ידי אתר גלובס

מתוך אתר גלובס: "ד"ר רחל שריג היא אחת החוקרות הבודדות בעולם, שעוסקות במקביל גם באורתודונטיה בקליניקה, וגם בחקר מערכות שיניים מן העבר - הן מן האדם הקדמון והן מן האדם המודרני בהיסטוריה. החיבור בין התחומים מניב תובנות שאין שום דרך אחרת להגיע אליהן".

ד"ר שריג היא חוקרת בכירה ומשמשת אוצרת במרכז דן דוד לחקר האדם, שנפתח לאחרונה במסגרת מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט, באוניברסיטת תל אביב. במסגרת עבודת הדוקטורט שלה, ד"ר שריג חקרה 4000 גולגולות.  בהמשך, ד"ר שריג הצטרפה לפרופ' ישראל הורוביץ, מהפקולטה לרפואה ע"ש סקאלר, שחוקר את תחום הרפואה האבולוציונית.

לאחרונה, כאמור, היא נבחרה כאחת מ-40 הצעירים המבטיחים של שנת 2018, בפרויקט מיוחד של אתר גלובס.