מכתבו של פרופ' דניאל כהן עם סיום תפקידו כראש בית הספר לבריאות הציבור - 17.9.17

פרופ' דניאל כהן, ראש ביה"ס לבריאות הציבור, מסיים בימים אלה את תפקידו לאחר 6 שנים בתפקיד. להלן מכתבו לחברי הסגל של בית הספר לבריאות הציבור.

לכבוד,

חברי הסגל האקדמי והמנהלי של בית הספר לבריאות הציבור

עמיתים וחברים יקרים,  ברצוני לעדכן אתכם כי ב 30 בספטמבר 2017 אסיים את תפקידי כראש בית הספר לבריאות הציבור אחרי כהונה של 6 שנים. פרופ' יהודה לרמן נבחר לעמוד בראש בית הספר בשנים הקרובות.

אני מבקש להודות לכם על העשייה המשותפת שהביאה את בית הספר שלנו למעמד מכובד באוניברסיטת תל אביב ומחוצה לה.

הגענו יחד ללא מעט הישגים. בית הספר גדל בשנים האחרונות, מספר הסטודנטים המתקבלים לתכניות הלימודים של בית הספר כמעט שילש את עצמו והגיע לשיא של תלמידים חדשים לקראת תחילת שנת הלימודים הקרובה. צרפנו אנשי סגל חדשים במסלולים שונים והייתה התקדמות רבה בדרגות הסגל האקדמי.

פתחנו שני מסלולי לימודים חדשים בתואר שני בבריאות הציבור, המסלול לניהול מערכות בריאות והמסלול הייחודי MPH-MD שמשגשגים.

הגברנו את מעורבותנו בקוריקולום של לימודי הרפואה כדי לחזק את הגישה והשאיפה לרפואה מונעת, את הרפואה המבוססת הוכחה וגם יכולות מתודולוגיות של הרופאים לעתיד בתכנון וביצוע מחקר קליני איכותי.

הקמנו פורומים להצגת עבודות מחקר של סטודנטים וחוקרים צעירים ומנוסים שהפכו למוקדי התעניינות והשתתפות ברמה לאומית.

נוצרו קשרים אקדמיים ופעילות משותפת עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר בעולם כמו אוניברסיטת ג'יונס הופקינס, מרילנד, נורת-ווסטרן, מיאמי, הרווארד, וינה, מכון פסטר ועוד.

הקמנו בשיתוף פעולה עם אוניברסיטת ג'יונס הופקינס את תכנית הקיץ הבינלאומית ללימודים מתקדמים באפידמיולוגיה ורפואה מונעת אשר הפכה לשם דבר והביאה אלינו מאות סטודנטים מהארץ ומחו"ל בששת השנים מאז היווסדה. בתוכנית מלמדים יחד אנשי סגל יידועי שם בתחומם מאוניברסיטאות מובילות בעולם ומבית הספר שלנו.

הצלחנו גם לשכנע שמה שאנחנו עושים ונעשה הוא טוב ומצדיק תרומה כספית יפה מטעם שארית הקהילה היהודית בזמביה כדי לשפר את סביבת העבודה שלנו ולעזור לנו לסייע בהקמת תכנית תואר שני בבריאות הציבור באוניברסיטת קופרבלט  שבזמביה ובחילופי סטודנטים העוסקים במחקר בבריאות הציבור.

לאחרונה עמדנו בהצלחה בפני ועדה מקצועית בינלאומית שמונתה על ידי המל"ג לבחינת תכניות ההוראה בבית הספר. בלטה העובדה שבית הספר שלנו מצטיין בהוראה מבוססות מחקר וגם מבוססת ידע וניסיון רב של אנשי הסגל בשטח בריאות הציבור ומדיניות הבריאות בישראל.

אני מבקש להודות לראשי החוגים של בית הספר ב 6 השנים הארונות, ראשי הועדות, מזכירת בית הספר ומזכירות החוגים, כל סגל ההוראה הבכיר והזוטר ואנשי המחקר שבבית הספר.

תודה מיוחדת לשני הדיקנים שהייתה לי הזכות לעבוד אתם, פרופ' יוסי מקורי ופרופ' אהוד גרוסמן אשר תמכו בפיתוח בית הספר לכל אורך הדרך. תודות גם לכל הסגל המנהלי של הפקולטה שעזר לי בביצוע המשימות.

עם סיום התפקיד אמשיך את עבודת המחקר במעבדתי, את ההוראה והחברות בועדות פקולטה ובועדה המרכזת של סנאט האוניברסיטה אליה נבחרתי לאחרונה.

אני מאחל הצלחה רבה למחליפי בתפקיד, פרופ' יהודה לרמן אשר יצעיד ללא ספק את בית הספר קדימה להישגים חדשים.

הצלחה רבה גם לראשי החוג החדשים בבית הספר, ד"ר שחר לב-ארי (החוג לקידום בריאות) וד"ר יהודית שחם (החוג לבריאות תעסוקתית וסביבתית).

מאחל לכם ולמשפחותיכם שנה טובה, שנת בריאות ואושר, שנת שלום והצלחה.

בברכה

פרופ' דניאל כהן