תואר שני - שאלות ותשובות נפוצות

הרחב הכל
מה ההבדל בין מסלולי הלימוד השונים?

ניתן לקרוא על תכניות הלימוד השונות כאן.

ההבדלים בין מסלולי הלימוד השונים בבית הספר לבריאות הציבור נעוצים בסוג ההתמחות ובאופן הלימוד (תיזה / פרויקט). יש לציין, כי הגשת תיזה במסגרת תואר שני הינה דרישת קדם לרישום ללימודים לתואר שלישי.

במסלולים ללא תיזה יש להשתתף בקורסים נוספים (בדרך כלל 4-5) יותר בהשוואה למסלול עם תיזה, בהתאם לתכנית הלימודים המפורסמת באתר.

להלן טבלת השוואה בין המסלולים:

תואר / מסלול לימודים מהות התואר תיזה פרויקט

מוסמך בבריאות הציבור במסלול כללי

*

המסלול מקנה לתלמידיו כלים ושיטות מחקר הנחוצים להתמקצעות בתכנון וביצוע מחקר אוכלוסייתי, לצד ידע נרחב בתחומים כגון מבנה מערכות בריאות בארץ ובעולם, אפידמיולוגיה תעסוקתית וסביבתית וכן אפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות ומחלות כרוניות.

המסלול שם דגש על מחקר כמותי.

V V

מוסמך בבריאות הציבור במסלול ניהול מערכות בריאות

*

תכנית הלימודים במסלול במנהל מערכות בריאות מקנה ידע וכלים מתקדמים לניתוח והבנה של מערכות ומדיניות בריאות, לארגון ולניהול מערכת הבריאות. 

המסלול שם דגש על מחקר ניהולי, כלכלי ותפעולי של מערכות הבריאות.

V V

מוסמך בבריאות הציבור במסלול קידום בריאות

*

המסלול מקנה לתלמידיו ידע וכלים לתכנן, להפעיל, לנהל, ולהעריך תכניות ויוזמות בתחום קידום בריאות, ברמה האישית, הקהילתית והמדינית.

המסלול שם דגש על מחקר התנהגותי.

V V
מוסמך בבריאות הציבור במסלול ייעודי לתלמידי רפואה / רפואת שיניים התכנית מיועדת לתלמידי רפואה ורפואת שיניים בלבד, אשר סיימו את הלימודים הקליניים וטרם החלו את לימודיהם הקליניים. התפתחות הטכנולוגיה, היכולות הרפואיות, וזמינות המידע בעידן המודרני, גורמים לשגשוג התמחויות ותת-התמחויות רבות בתחום הרפואה ובריאות הציבור. יחד עם זאת גדל הפער בין פוטנציאל יכולת האבחון והטיפול הרפואי, לבין האפשרות לספקן לקהל הרחב. אחת הדרכים לצמצם את אותו הפער היא באמצעות חיזוק תחום בריאות הציבור המאגד בתוכו נושאים מגוונים כגון רפואה מונעת, הערכת טכנולוגיות רפואיות וקביעת מדיניות בריאות מושכלת ויעילה. תכניות משולבות MD-MPH נלמדות באוניברסיטאות המובילות בעולם כגון: אוניברסיטת סטנפורד, אוניברסיטת ברקליי, אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ועוד. V -
מדעי הרפואה באפידמיולוגיה ורפואה מונעת התואר במדעי הרפואה באפידמיולוגיה ורפואה מונעת הינו תואר מחקרי המקנה ידע תיאורטי ומעשי בתכנון וביצוע מחקרים ברמת האוכלוסייה. במסגרת התואר יחשפו התלמידים ללימוד מיומנויות בשיטות מחקר אפידמיולוגיות כמותיות מתקדמות ובניתוח נתונים ויוכשרו לקראת השתלבות עתידית במחקר במוסדות שונים או המשך קריירה אקדמית. V -
מוסמך בפיזיולוגיה של המאמץ המסלול מקנה ידע מעמיק ברבדים התיאורטי והמדעי-יישומי בתחום של פיזיולוגיה של המאמץ. מחקר בפיזיולוגיה של המאמץ הינו תחום ייחודי ומשלב ידע אינטגרטיבי העוסק בהבנת מנגנונים הקשורים לפעילות גופנית ברמה התאית וכן בהבנת תהליכים פיזיולוגיים ברמת הגוף השלם. V -
מוסמך בבריאות תעסוקתית התכנית נועדה להכשיר את בוגריה באבחון תעסוקתי וסביבתי, בחקירת דרכי מניעה, במתן טיפול בהתערבות ובהערכת יעילות ההתערבויות. התכנית מקנה היכרות מעמיקה עם כלים אפידמיולוגיים וביוסטטיסטיים בתחום של בריאות סביבתית ותעסוקתית. V V
מוסמך בניהול מצבי חירום ואסון תכנית הלימודים לתואר מוסמך אוניברסיטה בניהול מצבי חירום ואסון היא תכנית מקיפה ורב-תחומית המעניקה לבוגריה את היכולת לראייה רחבה ואינטגרטיבית של מגוון ההיבטים הקשורים בניהול מצבי חירום ואסון. זאת ועוד, תכנית הלימודים חרטה על דגלה שילוב של ידע אקדמי-מחקרי עם הידע והניסיון מהשטח של סגל ההוראה. כיתת הלימוד מורכבת מסטודנטים וסטודנטיות המגיעים ממגוון תחומי עיסוק באופן שמעורר את הדיון הכיתתי ותורם תרומה משמעותית לקיומו של שיח מקצועי ואקדמי פורה. V V
מוסמך בביוסטטיסטיקה ביוסטטיסטיקה עוסקת בפיתוח ויישום שיטות מחקר סטטיסטיות וניתוח נתונים בתחומי הרפואה והבריאות, הביולוגיה והסביבה. לתחומי המחקר הללו מאפיינים משותפים מבחינת המחקר הסטטיסטי המייחדים את התחום. התוכנית המוצעת, משלבת גם לימודים באפידמיולוגיה, בריאות הציבור ומדעי הרפואה. V
 

בוגרי המסלולים השונים יכולים להשתלב בעבודה במכוני מחקר ממשלתיים, בגופי מטה ושטח של משרד הבריאות, בקופות החולים, בבתי חולים ציבוריים ופרטיים, במוסדות בריאות ובמכוני מחקר ציבוריים ו פרטיים.

מה הם שלבי תהליך הקבלה לתואר מוסמך בבית הספר לבריאות הציבור?
  1. רישום מקוון ללימודים דרך אתר מרכז המרשם של אוניברסיטת ת"א - בעת רישום לאוניברסיטה, בנוסף לחוגי הלימוד שבחר המועמד בעדיפות ראשונה, מומלץ לכל מועמד להירשם לעדיפויות נוספות אשר ישמשו חלופה לחוגים שנבחרו בעדיפות ראשונה במקרה שלא יתקבל אליהם. את החוגים החלופיים יש לרשום בסדר העדיפויות הרצוי. בחירת תכניות לימוד בעדיפויות נוספות אינה פוגעת בסיכויי הקבלה, והימנעות מבחירת חוגים חלופיים אינה מגדילה את סיכויי הקבלה לחוגים שבעדיפות הראשונה.
  2. מענה על שאלון למועמד/ת שישלח על ידי המזכירות.
  3. ראיון אישי - חלק מהמועמדים יוזמנו לראיון קבלה. ראיון הקבלה הנו ראיון אישי קצר. מטרת הראיון היא לבחון את מידת ההתאמה של המרואיינ/ת לתחום העיסוק בבריאות הציבור וליכולת להשקיע ולהצליח בלימודים.
  4. קבלת הודעת קבלה/דחיה.
  5. רישום מקוון לקורסים באמצעות מערכת הבידינג ותחילת הלימודים. הרישום לקורסים מתבצע בדרך כלל באוגוסט/ ספטמבר. פרטים לגבי אופן הרישום ישלחו לתלמידים.
  6. מציאת מנחה לתיזה / פרויקט - לרשימת מנחים ותחומי מחקר בביה"ס לבריאות הציבור.

מלבד חובות ההשתפות בקורסים ועמידה בהצלחה בבחינות, הגשת הצעת מחקר והתיזה/ הפרויקט ועמידה בהצלחה בבחינת ההגנה, נדרשים תלמידי ביה"ס גם:

  1. להשתתף בסמינרים בית ספריים בהיקף של לפחות  25 חתימות על הרצאות סמינריוניות. תלמידים לרפואה במסלול MD-MPH ורופאים צריכים להשיג 15 חתימות. לוח הסמינרים מפורסם כאן.
  2. לסיים את כל חובותיהם לתואר תוך לכל היותר 3 שנים.
מהו סף הקבלה?
  • רשאים להירשם ללימודים בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג, שסיימו את לימודיהם בציון גמר "טוב" (80) לפחות. עמידה בסף הקבלה אינה מבטיחה קבלה. 
  • ראיון אישי - חלק מהמועמדים יוזמנו לראיון קבלה.
  • תלמידים ללא רקע רפואי או פרה-רפואי יחויבו בקורס/י השלמה, לפי החלטה של ועדת קבלה. בדרך כלל ניתן להשתתף בקורס/י ההשלמה במקביל לשנת הלימודים הראשונה. יש להשיג ציון עובר בקורסי ההשלמה.
  • למסלול MD-MPH דרישות קבלה יחודיות - למידע נוסף יש לעיין באתר התכנית.
האם יש למצוא מנחה לפני הרישום?
  • הקבלה לכל תכניות הלימודים בבית הספר לבריאות הציבור אינה מותנת במציאת מנחה מראש. 
  • עם זאת, כל תלמידי בית הספר לבריאות הציבור מחויבים להגיש הצעת מחקר לתיזה או לפרויקט שנה לאחר תחילת לימודיהם לתואר (למעט בתכניות לגביהן צויין אחרת), לכן מומלץ לתלמידים לחפש מנחה לאחר קבלתם ללימודים. 
מהו משך הלימודים וכמה זמן יש להקדיש בשבוע?
  • המערכת המומלצת המופיעה באתר בנויה לשנתיים.
  • כל תלמידי ביה"ס לבריאות הציבור מחויבים לסיים את כל חובותיהם לתואר תוך 3 שנים לכל היותר, למעט תלמידי מסלול MD-MPH ורופאים הלומדים את התואר כחלופה לתקופת מדעי היסוד המחויבים לסיים את חובותיהם לתואר (למעט הגשת תיזה) תוך שנה אחת בלבד.
  • הלימודים בכל אחת מהתכניות מתפרסים על פני יום וחצי בשבוע (לרוב ימי שלישי ורביעי), כאשר ההיקף הלימודים המדויק תלוי במסלול ובאופן הלימוד - תיזה או פרויקט. דוגמאות למערכת שעות לפי מסלול ניתן למצוא כאן.
  • היקף העבודה על עבודת גמר (תיזה) צריך להתאים לתקופת מחקר של כשנה, בעוד שהיקף העבודה על פרויקט צריך להתאים להתנסות בהיקף המקביל ליום עבודה בשבוע במשך 3 חודשים.
האם ניתן ללמוד אצלכם תואר ראשון?
בבית הספר לבריאות הציבור ישנן תכניות לתואר שני ושלישי בלבד.
כיצד מבוצע הרישום לקורסים?

הרישום לקורסים הוא רישום מקוון המתקיים בתחילת שנת הלימודים. בתחילת השנה נרשמים לשני הסמסטרים- א+ב.

להסברים נוספים אודות תהליך הרישום לקורסים: https://www.tau.ac.il/bidding

יש לבצע את הרישום בהתאם למערכת השעות המומלצת, המתפרסמת באתר ביה"ס - כאן.

האם ניתן לקבל מלגה?

תלמידים מצטיינים לתואר שני המעוניינים להקדיש את מיטב זמנם למחקר יכולים להגיש בקשה לקבלת מלגה.

לפרטים על המלגה ניתן ללחוץ כאן .

 

איך יוצרים קשר עם המזכירות?

פרטי הקשר של המזכירויות נמצאים כאן.

יש לי שאלות לגבי שכר לימוד- למי עלי לפנות?

בשאלות בנושא שכר לימוד יש לפנות למדור שכר לימוד

Im@tau.ac.il

03-6405550

https://www.tau.ac.il/tuition-booklet-1

יש לי שאלות לגבי המסמכים שצריך להגיש בעת הרישום לאוניברסיטה- למי עלי לפנות?

לשאלות בנושא המסמכים שצריך להגיש בעת הרישום לאוניברסיטה יש לפנות למדור רישום

Im@tau.ac.il

03-6405550

להלן קישור עם מידע בנושא המסמכים שצריך להגיש כחלק מתהליך הקבלה לאוניברסיטה: https://go.tau.ac.il/m.a/personal/madocuments

האם אפשר להגיש מועמדות אם התואר הראשון שלי הוא לא בתחום רפואי?

התכנית לתואר שני בבריאות הציבור פתוחה לבוגרים ממגוון מקצועות, גם מקצועות לא רפואיים.

רשאים להירשם ללימודים בעלי תואר בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בציון גמר "טוב" (80) לפחות. זהו תנאי סף להגשת מועמדות ולא מבטיח קבלה. במידת הצורך חלק מהמועמדים יוזמנו לראיון.

מועמדים חסרי רקע רפואי יתבקשו להשתתף בקורס/י השלמה, בהתאם להחלטת ועדת קבלה.

האם אפשר לשלב לימודים עם עבודה?

רוב הסטודנטים לתואר שני בבריאות הציבור עובדים במקביל.

הלימודים כוללים יום לימודים מלא אחד לפחות (בוקר עד ערב) ויש להיערך לכך מראש עם מקום העבודה.

 

שאלות נפוצות על התכנית פיזיולוגיה של המאמץ

ניתן למצוא כאן

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>