ברכות לפרופ' אורי גולדבורט על קבלת פרס מפעל חיים

הפרס ניתן לפרופ' גולדבורט במסגרת הכנס השנתי ה-6 מטעם איגוד רופאי בריאות הציבור ובתי הספר לבריאות הציבור

13 יוני 2019
 ברכות לפרופ' אורי גולדבורט על קבלת פרס מפעל חיים

פרופ' גולדבורט ייסד בשנת 1982 עם חבריו את החברה הישראלית לאפידמיולוגיה ובשנת 1998 את החוג לאפידמיולוגיה של מחלות לב וקרדיולוגיה מניעתית באיגוד הקרדיולוגי,  הוא כיהן בזמנו בראש היחידה האפידמיולוגית במכון לחקר הלב ע"ש נויפלד בשיבא ובשתי קדנציות כראש החוג לאפידמיולוגיה, בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר והעלה אז את חזון הקמת בית הספר לבריאות הציבור.

נוסף על האמור, כיהן פרופ' גולדבורט בתפקיד ההתנדבותי של יו"ר איגוד האתלטיקה בישראל במהלך שנות ה-70 וה-80  ובמשך 12 שנים כיהן כיו"ר המועצה האקדמית העליונה של המכללה בווינגייט. תרומתו לתחום האפידמיולוגיה נודעה בזירה הבינלאומית בעיקר בזכות שדרוג,שימור וקידום האנליזות מהמחקר הישראלי על מחלות לב ודרכי מניעתן (מחקר עובדי המדינה והעיריות).