ברכות לפרופ' אסתר סגל

ברכות לפרופ' אסתר סגל (Ph.D.) על קבלת תואר "עמית של כבוד" מטעם הפקולטה לרפואה

13 מאי 2019
ברכות לפרופ' אסתר סגל (Ph.D.) על קבלת תואר "עמית של כבוד" מטעם הפקולטה לרפואה

פרופ' אסתר סגל הינה בוגרת אוניברסיטת תל אביב וחברת החוג למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית  מאז שנות ה-70.

תרומתה העיקרית של פרופ' סגל, לחוג ולפקולטה לרפואה, היא בהכנסה ופיתוח של דיסציפלינה הוראתית ומחקרית – דיסציפלינת המיקולוגיה הרפואית.

מיקולוגיה רפואית עוסקת בפטריות פתוגניות לאדם ומהווה את אחד מארבעת תחומי המיקרוביולוגיה. בין השאר, מחקריה של פרופ' סגל עסקו בחיפוש ופיתוח תרופות כנגד פטריות, תרכיבים ויחסי הגומלין שבין פתוגן למאכסן. מרבית מחקריה של פרופ' סגל התמקדו בשמר  Candida ואחת מתגליותיה היא מציאת מעכב היצמדות לתאים באמצעותו ניתן למנוע התפתחות של זיהום ב- Candida.

כיום, פרופ' סגל ממשיכה את פעילותה בהוראה, מלמדת ומרכזת קורסים ועתידה להנחות קורס התמחות במיקולוגיה רפואית בשנת הלימודים הבאה.

פרופ' סגל הינה מדענית וחוקרת פעילה, חברה מוערכת בקהילה המדעית בישראל, מכהנת כנשיאה של האגודה הישראלית למיקולוגיה רפואית וכהנה כסגנית הארגון העולמי של מיקולוגיה (ISHAM), זכתה בפרסים שונים ופרסומיה הבינלאומיים זוכים להערכה רבה.

לנוכח תרומתה הייחודית והישגיה המרשימים, הוענקה לה תעודת "עמיד של כבוד" במסגרת יום המחקר של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, שהתקיים ב-16.4.19   .