עד 120 - המרכז לחקר אריכות ימים בריאה מצטרף למרכז החדש לאריכות ימים בשיבא

כנס אריכות ימים ראשון

14 מאי 2023
פאנל בהשתתפות פרופ' קרן אברהם, פרופ' שולמית מיכאלי, אורית שחר, ד"ר איליה סטמבלר, גארי זמודזה

המרכז לחקר אריכות ימים בריאה של אוניברסיטת תל אביב הצטרף למרכז החדש לאריכות ימים בשיבא תל השומר.

כנס אריכות ימים ראשון התקיים במרכז הרפואי שיבא בתאריכים 9-10 במאי 2023. ובו דנו בשיפור התפקודים הפיזיולוגיים והנפשיים של האנשים על מנת לקדם חיים ארוכים ובריאים, שימוש בגישות רב-תחומיות בתחום הבריאות והטכנולוגיה, כולל בדיקות גנומיות, תזונה, הזדקנות תאי גזע ובינה מלאכותית (AI).

הכנס הונחה על ידי פרופ' ציפי שטראוס ופרופ' אוולין יהודית בישוף, והשתתפו בו פרופ' אורי אשרי, ראש מרכז אריכות ימים בריאה באוניברסיטת תל אביב, פרופ' בנימין דקל, ראש המרכז לרפואה רגנרטיבית באוניברסיטת תל אביב ופרופ' קרן אברהם, דיקן הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. אברהם השתתפה גם בפאנל בנושא "אקדמיה, חינוך וציבור".

פרופ' אברהם תיארה את השינוי בתכנית הלימודים של בית הספר לרפואה, את הצורך בהכשרה ב-AI לסטודנטים לאורך כל התואר, והתקדמות חדשה בריפוי גנטי לליקוי שמיעה הקשורה לגיל.

הרצאות נערכו על ידי הפרופסורים של אוניברסיטת תל אביב - פרופ' טלי צוקיירמן-יפה, פרופ' שי אפרתי ופרופ' ירון רבינוביץ'.

בתמונה : פרופ' דקל ופרופ' שטראוס

כתבה על השקת המרפאה הייעודית הראשונה בעולם לאריכות ימים - המרכז הרפואי שיבא >>