פרופ' אילנה גוזס נבחרה לכהן כנשיאת העמותה האירופאית לנוירוכימיה (כימיה של המוח)

מזל טוב

13 אוגוסט 2023

פרופ' גוזס היא פרופסור מן המניין לביוכימיה קלינית, מופקדת הקתדרה ע"ש לילי ואברהם גילדור לחקר גורמי גידול, ראש המעבדה ע"ש אלטון לנוירואנדוקרינולוגיה מולקולרית, חברה בחוג לגנטיקה מולקולרית של האדם וביוכימיה בפקולטה לרפואה ובבית הספר סגול למדעי המוח באוניברסיטת תל אביב. בעברה שמשה כראש מרכז-על אדמס לחקר המוח באוניברסיטת תל אביב וכנשיאת העמותה הישראלית לחקר המוח.

בעלת תואר ראשון במדעי החיים מאוניברסיטת תל אביב, ותואר שלישי (ישיר) בנוירוביולוגיה במכון ויצמן למדע. לאחר השלמת עבודת הבתר-דוקטורט בנוירוביולוגיה במכון הטכנולוגי במסצוסטס (MIT) ובמכון סאלק וסקריפס בקליפורניה הצטרפה כחוקרת בכירה ואח"כ כפרופ' חבר במכון וייצמן למדע.

מחקריה עוסקים במבנה המולקולרי של המוח, בדגש על מציאת סממנים ביולוגיים ומציאת תרופה לאוטיזם, למחלת אלצהיימר ולסכיזופרניה.

על מחקריה המגוונים קיבלה פרופסור גוזס מגוון פרסים החל בפרס לנדאו לעבודת דוקטורט מצטיינת, פרס ברגמן של הקרן הדו-לאומית ארה"ב-ישראל על הצעת המחקר הטובה ביותר בישראל למדענית צעירה, פרס ג'ולודן, פרס טבע, פרס נויפלד למחקרים פורצי דרך בשטח הרפואה, פרס המדען המצטיין של אילמ"ר (האיגוד הישראלי למדעי המעבדה הרפואית), פרס הומבולדט (כנ"ל), מלגת הנזה ויסנשפט קולג ופרס לנדאו 2013. בשנת 2007 זכתה בתעודת הוקרה כמדענית המצטיינת של אוניברסיטת ת"א בשטח המדע השימושי לשנה זו ואח"כ זכתה בתעודת פלור סטרנד על מחקריה המצטיינים.

בשנת 2016 זכתה בפרס בינלאומי - אמריקאי- אלופת התקווה והמדענית המצטיינת על גילוי הגן ל- ADNP מעמותת GLOBAL GENES. מספר ממאמריה זכו בפרסי הצטיינות כספיים והסטודנטים שלה מתגאים במגוון פרסים ומלגות.