מלאו אסמנו בר ורפואה

חג הקציר


חיטה - היא אחד מהמרכיבים עיקריים של תזונת האדם במשך אלפי שנים, ובעלת תפקיד מכריע גם אצלנו בחקלאות היהודית, במיוחד בחג השבועות - חג הקציר. קציר החיטה הובא לבית המקדש כמנחה להודות על שפע וכבקשה ליבול טוב בעתיד.

 

אבל האם ידעתם.ן שלחיטה יש קשר מורכב לעולם הרפואה? 


החיטה יכולה להיות מקור ליתרונות תזונתיים וטיפוליים עבור א.נשים מסוימים, אבל יכולה לגרום לבעיות בריאותיות עבור אחרים.ות.


את יתרונותיה הטיפוליים אפשר למצוא כבר בימי הביניים, סוגים שונים של חיטה שימשו לריפוי מחלות עור, קצרת, שיפור עור הפנים והקלה על כאבי חזה וכליות.  

וגם כיום משתמשים בחיטה ברפואה העממית לניקוי וריענון העור, טיפול בדלקות פרקים, שיעול וחסימות בדרכי השתן ואף שיפור הזיכרון!


עם זאת, חיטה יכולה גם ליצור בעיות בריאותיות. חלק הא.נשים סובלים מאלרגיות לחיטה, שעלולה לגרום לכאבי בטן, אנמיה, פריחות והפרעות עיכול.

אלרגיה לגלוטן ומחלת צליאק הן דאגות בריאותיות אחרות עבור א.נשים הרגישים לגלוטן, חלבון המצוי בדגנים מסוימים. 

 


למרות היתרונות והחסרונות שלה, החיטה היא רב-תכליתית, מזינה וטעימה. אפשר למצוא אותה במיץ עשב חיטה, לחם, פסטה, בירה וויסקי. ובין אם אתם.ן חובבי לחם מושבעים או נמצאים.ות בדיאטה ללא גלוטן, החיטה כאן, וזה החג שלה!

 

בסופו היום, איזון הוא המפתח. גלוטן וחיטה יכולים להיות טובים ורעים כאחד, בהתאם לצרכים האישיים ולבעיות הבריאותיות שלכם.ן. 

 


חג שבועות שמח לכולם!

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>