פרופ' ליאת לרנר גבע שמונתה למנהלת ביה"ס לבריאות הציבור

ברכות חמות

16 יולי 2023

פרופ' לרנר גבע הינה רופאה מומחית בבריאות הציבור, בעלת תואר דוקטור לרפואה (MD) ותואר שלישי (PhD) באפידמיולוגיה ובריאות הציבור מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א.

משנת 1997 פרופ' לרנר גבע הינה חברת החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בפקולטה לרפואה ומשנת 2017 הינה פרופסור מין המניין בבית הספר לבריאות הציבור, בפקולטה.   בין השנים 2001 - 2020 הקימה וניהלה פרופ' לרנר-גבע את היחידה  לחקר בריאות האישה והילד במכון גרטנר לאפידמיולוגיה וחקר מדיניות בריאות (חל"צ) בתל השומר.

משנת 2020 מכהנת פרופ' לרנר גבע כראש החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בבית הספר לבריאות הציבור. פרופ' לרנר-גבע מרצה בקורסים לאפידמיולוגיה, שיטות מחקר ואפידמיולוגיה של אם וילד לסטודנטים לרפואה, רופאים מומחים וסטודנטים לתואר שני ושלישי באפידמיולוגיה ובריאות הציבור.

מחקריה של פרופ' לרנר גבע מתמקדים בנושאי בריאות האישה והילד תוך דגש על מחקרים רב-מרכזיים ולאומיים בתחום מעקב ארוך טווח אחרי נשים שנחשפו לטיפולי פוריות וילדים שנולדו בעקבות טיפולים אלו. פרופ' לרנר גבע הינה המקימה והמנהלת של מסד הנתונים הלאומי למחזורי טיפול בהפריה חוץ גופית בישראל.