חברי הסגל שהצטרפו השנה לפקולטה לרפואה

הכירו את פרופ' אלחנן בורנשטיין, פרופ' ליאת לרנר-גבע, ד"ר אברהם (אבי) אשכנזי, ד"ר יפתח גפנר, ד"ר ישראל היילפרין, ד"ר אסף מדי וד"ר ברוריה עדיני

13 ינואר 2019
הכירו את המרצים, חברי הסגל החדשים בפקולטה לרפואה

פרופ' אלחנן בורנשטיין

פרופסור חבר במינוי משותף במחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית בפקולטה לרפואה ובבית הספר למדעי המחשב. את עבודת הדוקטורט עשה בבית הספר למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב (במעבדה של פרופ' איתן רופין) ולאחר מכן המשיך להתמחות פוסט-דוקטורט במחלקה לביולוגיה באוניברסיטת סטנפורד ובמכון סנטה פה – מכון מחקר מתקדם למדעי מערכות מורכבות. בשנת 2010, הצטרף למחלקה למדעי הגנום באוניברסיטת וושינגטון (עם מינוי נלווה במחלקה למדעי המחשב) כמרצה בכיר, ובשנת 2014 קודם לדרגת פרופסור חבר. פרופ' בורנשטיין הוא גם חבר סגל אורח במכון סנטה פה, ובעל ניסיון מקצועי וניהולי עשיר בתעשיית ההיי-טק. הוא זכה בפרסים שונים, כולל מלגת אלפרד פ. סלואן ופרס החדשנות היוקרתי של ה-NIH. מחקרו של פרופ' בורנשטיין מתמקד בביולוגיה חישובית של המיקרוביום האנושי, ומטרתו לשפר את ההבנה המערכתית של המיקרוביום בבריאות ובחולי ולסייע בפיתוח רפואה ממוקדת אישית המבוססת על המיקרוביום. המעבדה שלו מפתחת שיטות חישוביות בהשראת מודלים מטבוליים, data science, למידה חישובית, וניתוח רשתות מורכבות למידול המיקרוביום ולניתוח מערכי נתונים רבי-ממדים של המיקרוביום.

 

 

פרופ' ליאת לרנר-גבע 

פרופסור מן המניין בבית הספר לבריאות הציבור. פרופ' לרנר-גבע הינה רופאה מומחית בבריאות הציבור, בעלת תואר דוקטור לרפואה (MD) ותואר שלישי (PhD) באפידמיולוגיה ובריאות הציבור מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א. משנת 1997 פרופ' לרנר-גבע הינה חברת החוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בפקולטה לרפואה ומשנת 2017 הינה פרופסור מין המניין בבית הספר לבריאות הציבור, בפקולטה. משנת 2001 ניהלה פרופ' לרנר-גבע את היחידה לחקר בריאות האישה והילד במכון גרטנר לאפידמיולוגיה וחקר מדיניות בריאות (חל"צ) בתל השומר. מחקריה של פרופ' לרנר-גבע מתמקדים בנושאי בריאות האישה והילד תוך דגש על מחקרים רב-מרכזיים ולאומיים בתחום מעקב ארוך טווח אחרי נשים שנחשפו לטיפולי פוריות וילדים שנולדו בעקבות טיפולים אלו. פרופ' לרנר-גבע הינה המקימה והמנהלת של מסד הנתונים הלאומי למחזורי טיפול בהפריה חוץ גופית בישראל.

 

 

ד"ר אברהם (אבי) אשכנזי

חוקר חדש במחלקה לביולוגיה תאית והתפתחותית, חבר בבה"ס סגול למדעי המוח ומנהל שותף של הפורום האוניברסיטאי לחקר מחלות של המוח והנפש. ד"ר אשכנזי סיים את לימודי הדוקטורט במכון ויצמן למדע במעבדתו של פרופ' יחיאל שי והמשיך להשתלמות בתר דוקטורט באוניברסיטת קיימבריג' עם פרופ' דיויד רובינשטיין. בעזרת שיטות מחקר חדשניות, מעבדתו חוקרת מנגנונים תאיים של מחלות נוירולוגיות המתקדמות עם הגיל, כגון הנטינגטון ופרקינסון, בהם משתתפים חלבונים מזיקים היוצרים אגרגטים (צברים). המחקר מתמקד בהבנת תהליכים שאחראיים על פירוק חלבונים המזיקים, כגון אכילה עצמית (אוטופגיה) ומהם מנגנוני הרעילות המופעלים ע"י אותם חלבונים מזיקים והשפעתם על מחלות נוירולוגיות. למחקרים אילו פוטנציאל עתידי לפיתוח תרופות ממוקדות היכולות לסייע בסילוק אותם חלבונים מזיקים ולטפל במגוון מחלות נוירולוגיות.

 

 

ד"ר יפתח גפנר

חבר סגל חדש בבית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר ובמרכז סילבן אדמס לספורט שנפתח לאחרונה באוניברסיטת תל אביב. ד"ר גפנר סיים את לימודי הדוקטורט במחלקה לבריאות הציבור באוניברסיטת בן-גוריון. במהלך הדוקטורט חקר את השילוב של דיטאה דלת שומן מול דיאטה ים-תיכונית/דלת פחמימות, עם וללא פעילות גופני,ת על פיזור ריקמות השומן בגוף האדם. לאחר מכן המשיך ללימודי פוסט דוקטורט במחלקה לפיזיולוגיה של הספורט באוניברסיטת מרכז פלורידה על מנת להתמחות בפיזיולוגיה של המאמץ בתחום היישומי והבסיסי. תחום המחקר שלו מתמקד בהבנה של סוג, עצימות ומשך הפעילות הגופנית הדרושה לשיפור ביצועים בקרב ספורטאים ולהשפעתה על מדדים בריאותיים במגוון של אוכלוסיות, חולות ובריאות, עם יישום בפעילות מותאמת אישית העושה שימוש בטכנולוגיות חדשניות המשלבות סריקה בתהודה מגנטית (MRI) להערכת נזק השריר ופיזור השומן, והערכת מדדים לבריאות קרדיו-מטבולית. ד"ר גפנר פרסם עד כה מעל 30 מאמרים בכתבי עת מדעיים מובילים שצוטטו מעל 450 פעמים.

 

 

ד"ר ישראל היילפרין

חבר סגל חדש בבית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר ובמרכז סילבן אדמס לספורט. דר' היילפרין סיים את לימודי הדוקטורט במחלקה למדעי הספורט והאימון הגופני באוניברסיטת אידית-כהן באוסטרליה תחת הדרכתו של פרופסור כריס אביס. משם המשיך לפוסט-דוקטורט במחלקה לקינטיקה אנושית באוניברסיטת ממוריאל בקנדה תחת הדרכתו של פרופסור דיויד ביהם. תחומי המחקר של ישראל כוללים פיתוח טכניקות הדרכה ואימון שמטרתן לשפר ביצועים ספורטיביים, למידה של מטלות מוטוריות מורכבות, והתמדה בפעילות גופנית. בנוסף, ישראל עוסק בפיתוח וייעול של שאלונים המודדים את תחושת העייפות, מאמץ, והנאה של מתאמנים בזמן ולאחר פעילות גופנית במטרה לשפר את יכולת הניתור וההתאמה של תוכניות אימונים, ולהפחית את הסיכוי לסבול מפציעות ומתסמין אימון היתר. תוצאות מחקרים אלו יבילו בתקווה לשיפור ביצועים של ספורטאי הישג מצד אחד, ולהגברת ההתמדה והנאה מפעילות גופנית של האוכלוסיה הכללית מהצד שני.

 

 

ד"ר אסף מדי

חבר סגל חדש במחלקה לפתולוגיה בפקולטה לרפואה סאקלר, וחבר במרכז אדמונד ג. ספרא לביואיפורמטיקה. ד"ר מדי סיים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטת תל-אביב בשיתוף עם מכון ויצמן, בהדרכתם של פרופ' בן-יעקב ופרופ' כהן. לאחר סיום לימודיו המשיך ד״ר מדי לפוסט-דוקטורט במעבדה של פרופ' פרידמן במכון ויצמן. מחקריו התמקדו בניתוח סיסטמי של רפרטואר הנוגדנים ותאי T (TCR) בתהליכי התפתחות מילדות לבגרות וזיקנה, במחלות אוטואימוניות וסרטן. לאחר מכן המשיך ד״ר מדי לפוסט דוקטורט בבית הספר לרפואה של הרווארד ובמכון ברוד של הרווארד ו MIT, שם עבד יחד עם פרופ' קוצ'רו ורגב על אימונולוגיה של הסרטן ועל התמיינות תאי T, תוך התמקדות בחשיפת המעגלים המולקולריים המעורבים ברגולציה של תאי T הגורמים לתשישות התאים במצבי קיצון כגון סרטן. המחקר הנוכחי של ד"ר מדי מתבסס על הבנת האותות המולקולרים המתרחשים בעקבות אינטראקציות בין תאי מערכת החיסון או בעקבות טיפולים אימונולוגיים immunotherapies בתוך המיקרו סביבה של הגידול הסרטני. המעבדה תעשה שימוש בטכנולוגיות ריצוף של תאים בודדים ,(single cell sequencing) proteomics, מודלים של סרטן בעכברים, ביחד עם שיטות חישוביות מתקדמות. מתוך תקווה כי מחקרים אלו יובילו לזיהוי של גנים ומודולים חדשים הקשורים ומשפיעים על תאי מערכת החיסון ויכולים להוות מטרות לטיפולי העתיד.

 

 

ד"ר ברוריה עדיני

ראש החוג החדשה לניהול מצבי חירום ורפואת אסונות בבית הספר לבריאות הציבור. ד"ר עדיני סיימה את לימודי הדוקטורט (PhD, cum laude) במחלקה לניהול מערכות בריאות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במסגרת הדוקטורט פיתחה מודל להערכת רמת מוכנות של בתי חולים לאירועי חירום אשר משמש בעשור האחרון את משרד הבריאות בבחינה מתמשכת של מוכנות מוסדות מערכת הבריאות לכלל מצבי החירום. ד"ר עדיני ניהלה מטעם משרד הבריאות בשיתוף עם ארגון הבריאות העולמי תכניות הדרכה שונות, בישראל ובחו"ל, המכוונות לפיתוח וקידום המוכנות לחירום והגברת המיומנויות של מנהלי וצוותי מוסדות בריאות להתמודדות עם אסונות. ד"ר עדיני חוקרת אספקטים מגוונים של ההיערכות והמענה לאסונות לרבות שיטות מתקדמות להערכת רמת מוכנות, מענה חוצה-גבולות לאסונות טבע, יעילות שיטות הדרכה לבניית ושימור ידע, ושימוש במדיה החברתית בעת אסון לתקשורת בין מגיבים ראשונים לציבור. ד"ר עדיני פרסמה מעל 45 מאמרים בעיתונים מובילים. ד"ר עדיני הינה חברת הנהלה באיגוד העולמי לרפואת חירום ואסון (WADEM), בארגון הרשויות המקומיות המתמודדות עם מצבי חירום ואסון (LACDE), וחברת המועצה הלאומית לטראומה ורפואה דחופה.

.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>