תגלית מדעית: נמצא הגורם להתפתחות מלנומה אלימה וגרורתית

פרופ' כרמית לוי וד"ר תמר גולן מהחוג לגנטיקה של האדם וביוכימיה בבית הספר לרפואה מצאו כי תאי שומן הם הגורם ההופך תאי מלנומה לאלימים

12 אוגוסט 2019

תאי שומן מאפשרים לתאי מלנומה לחדור, להתפשט ולשלוח גורמים גרורות קטלניות, כך גילה  צוות חוקרים באוניברסיטת תל אביב, בהובלתן של פרופ' כרמית לוי וד"ר תמר גולן מהמחלקה לגנטיקה של האדם וביוכימיה בבית הספר לרפואה.

"סרטן העור, מלנומה, מתחיל כגידול על השכבה החיצונית של העור, האפידרמיס ובשלביו הראשונים ניתן להסירו ללא נזק נוסף. אלא שבשלב מסוים הוא מתעורר ומתחיל לשלוח תאים סרטניים לשכבת הדרמיס הפנימית של העור. משם חודרים התאים הסרטניים את מחזור הדם, נודדים לאיברים חיוניים והופכים לגרורות קטלניות. בעבודת המחקר ביקשנו לברר איך מתחולל המהפך המסוכן בתאי המלנומה", מסבירה פרופ' לוי.

במסגרת המחקר נבחנו מאות דגימות של ביופסיות שנלקחו מחולי מלנומה בבתי החולים וולפסון ואיכילוב לאחר שאובחנו בתופעה חשודה כאשר הופיעו תאי שומן בסביבת הגידול. שותפים למחקר ד"ר רונן ברנר, מנהל המכון לאונקולוגיה ב"וולפסון", הפתולוגים ד"ר חנן וקנין מבית החולים וולפסון, וד"ר דב הרשקוביץ וד"ר ולנטינה זמר מ"איכילוב". דיווח אודות המחקר פורסם בכתב העת Science Signaling.

מידע נוסף אודות המחקר (באנגלית) בבלוג של אוניברסיטת תל אביב>>

מידע נוסף אודות המחקר (בעברית) באתר דוקטורס אונלי >>