"מאיר פנים" – להפחית את תחושת הבדידות במחלקות הקורונה

המיזם ההתנדבותי של ניסים אסייג, סטודנט לרפואה מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, סטודנטית נוספת וחברת הסגל האקדמי, החזיר את החיוך לעשרות אלפי אנשי צוות וחולי קורונה ברחבי הארץ

04 מאי 2020
"מאיר פנים" – המיזם ההתנדבותי של ניסים אסייג, סטודנט לרפואה מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, וסטודנטים/ות נוספים מהפקולטה

כמו רבות מההמצאות הגדולות, גם המיזם של ניסים אסייג, סטודנט לרפואה שנה ג' בתכנית הארבע שנתית, נולד מתוך צורך ומצוקה. "הקמתי את המיזם שנקרא מאיר פנים - More Than Masks לאחר שנתקלנו בפוסט בפייסבוק של רופאה אשר מתארת את הקושי ליצור קשר עם מטופלים תחת ציוד המגן במחלקות הקורונה. מתוך מטרה להפחית את תחושת הבדידות של המאושפזים במחלקות הקורונה, יזמתי הדפסת מדבקות עם תצלום הפנים של אנשי הצוות הרפואי. הצוותים המטפלים מדביקים את מדבקת הפנים עם שמם ותפקידם על חליפות המיגון ומאפשרים למטופלים (ולחברי הצוות) להכיר ולזהות את הפנים שמאחורי המסכה. המיזם זה התבסס על עקרונות הרפואה שרכשתי בפקולטה לרפואה בסאקלר- אנושיות, חיוך ואמפתיה הם חלק בלתי נפרד מתהליך הריפוי".

כבר לאחר החשיפה לפוסט ובהתנדבות מלאה התגייסו למשימה ענת סקליאר, סטודנטית לרפואה במסלול MD-MPH  וד"ר ליאור רוזנטל, בוגרת הפקולטה וחברת סגל החוג לחינוך רפואי,  אשר סייעו רבות להצלחת המיזם. המיזם כלל גיוס והפעלה של עשרות מתנדבים בעריכה גרפית של התמונות, הדפסתן והפצתן לבתי החולים ברחבי הארץ.

"לאחר מספר שבועות של עבודה אינטנסיבית (בהתנדבות מלאה), הדפסנו מעל 220,000 מדבקות לכ-42 מחלקות ברחבי הארץ ב-16 בתי חולים ומרכזים רפואיים (מעל ל-2,100 אנשי צוות רפואיים). המיזם הינו התנדבותי, ללא כוונות רווח והתבסס על תרומות.

כעת אנו ממשיכים לייצר מדבקות דרך פלטפורמה דיגיטלית שפותחה על ידי צוות המיזם ובשיתוף עם חברתHP indigo  כך שכל רופא יוכל להעלות תמונה בקלות ולקבל מדבקה. אנו שמחים שעלה בידינו לסייע לצוותים הרפואיים והמטופלים. המיזם פורסם בגופי תקשורת רבים וזו גאווה גדולה עבורנו לייצג את הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב ושמחה רבה על שעלה בידינו לסייע לצוותים הרפואיים והמטופלים.

***

בתי-חולים וארגונים שלקחו חלק במיזם: שיבא תל-השומר, איכילוב, וולפסון, המרכז הרפואי שמיר, שניידר, מאיר, מרכז רפואי רבין, אסותא אשדוד, שערי צדק, הדסה עין כרם, רמב"ם, בני ציון, לניאדו, שלוותה, פוריה, הלל יפה, מרכז עלה נגב, בתי אבות איתנים וקופ"ח מאוחדת ומכבי.