לראשונה בישראל: הושקה הקתדרה לפסיכיאטריה של הילד בפקולטה לרפואה

האירוע המרגש התקיים בנוכחות התורם, פרופ בזיל גורלניק ברנשטיין

04 נובמבר 2021
לראשונה בישראל: הושקה הקתדרה לפסיכיאטריה של הילד בפקולטה לרפואה

בחודש אוקטובר 2021 הושקה בטקס מרגש הקתדרה לפסיכאטריה של הילד. זוהי הקתדרה הראשונה בתחום שמושקת בישראל, בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.

הקתדרה הושקה באדיבות התורם, פרופ' בזיל גורלניק ברנשטיין, אשר תרם מליון דולר, להקמת קתדרה לקידום המחקר והחינוך עבור סטודנטים ומתמחים.

פרופ' בזיל גורלניק ברנשטיין הינו פסיכאטר ילדים בעצמו, חבר ועדת האתיקה של האקדמיה האמריקנית לפסיכיאטריה של הילד והמתבגר, מזה 22 שנה. פרופ' ברנשטיין סיפר כי גדל כילד בסביבה ענייה וקשה רגשית והוא רואה בתרומה "הזדמנות לנסות ולסייע לילדים הסובלים ממצוקה נפשית דרך מחקר ואקדמיה".

פרופ' גיל זצלמן, ראש החוג לפסיכאטריה ומנהל המרכז לבריאות הנפש גהה, פרופסור מן המניין ומנהל מחלקת יום לנוער נבחר להוביל את הקתדרה, על ידי ועדה בראשות דקאן הפקולטה לרפואה, פרופ' אהוד גרוסמן. פרופ' זלצמן עדכן שהתרומה תשמש להקמת מעבדה יבשה למחקר בתחום, באמצעות בינה מלאכותית וניתוח בסיסי נתונים גדולים, ערכית מטאנאליזות בתחום וקיום ימי עיון וסדנאות בנושא.

בטקס המרגש נכחו התורם, פרופ' בזיל גורלניק ברנשטיין, ובני משפחתו, וכן חברי החוג לפסיכיאטריה וחברי הסגל הבכיר של הפקולטה לרפואה. במהלך הטקס העניק סגן נשיא האוניברסיטה, פרופ' דן פאר, תעודת הוקרה לפרופ' ברנשטיין.

לדברי דקאן הפקולטה לרפואה, פרופ' אהוד גרוסמן, שברך על הקמת הקתדרה, "מדובר בתחום שסובל מסטיגמה במשך שנים רבות, דווקא כעת, יותר מאי פעם, חשוב שהפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב תוביל את השדה ברמה לאומית".

לצפייה בגלריית התמונות מן הטקס >>