שיפור ושימור התפקוד הקוגניטיבי

הרחב הכל
תכנית הקורס
מבוא ומטרות

התפקוד הקוגניטיבי שלנו הוא משאב בעל חשיבות עליונה בשמירת יכולת התפקוד הכללית והמצב הנפשי והרגשי של האדם. התפקוד הקוגניטיבי מתבטא למשל, ביכולת לגייס משאבי קשב לאורך זמן, לזכור, להבין את המתרחש, לפתור בעיות, ולחשוב בצורה מסודרת גם בתנאי חרדה ורגשות אחרים.

תפקודים מעין אלה יכולים להיפגע מסיבות שונות ומגוונות, החל מירידה טבעית עם הגיל וכלה ממחלות שונות. מחלת הקורונה ומחלות אחרות יכולות לפגוע גם בכישורים מסוג זה.

הקורס מבוסס על מחקרים ושיטות טיפול שמראים כי ניתן לשפר את התפקוד הקוגניטיבי. בקורס נכיר ונתנסה בעקרונות ושיטת הטיפול המבוססים על שיטת המובנים של פרופ' שולמית קרייטלר, שפותחה במסגרת אוניברסיטת תל אביב. השיטה מבוססת על מספר רב של מחקרים במשך למעלה משלושים שנה.

מתכונת

מפגשי on line בפלטפורמת ZOOM

הקורס מתנהל על ידי הצגת הנתונים, השיטות והתנסות בשיטות, תוך תרגול במסגרת מבוקרת. הקורס כולל 7 מפגשים למשך ארבע שעות אחת לשבועיים.

צוות הקורס

רכזות הקורס: פרופ' שולמית קרייטלר | ד"ר כנרת וייסלר

קהל יעד

רופאים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, עובדי סיעוד, מורים, אנשים שעוסקים בהפרעות תקשורת וכדומה.

מועד

ימי ראשון, בין השעות, 16:30-20:30

שכ"ל והרשמה

1,500 ₪

הרשמה מקוונת כאן

מידע נוסף

נוכחות: אישור לימודים סמסטריאלי יינתן רק אם הלומד השתתף בלפחות 75% מהמפגשים.

נקודות זכות: בכפוף לאישור המועצה המדעית.

יצירת קשר

מזכירות לומדים