ד"ר אורנה שטיינברג-שמר מצטרפת לתכנית רופאים-חוקרים באוניברסיטת תל אביב

תכנית רופאים-חוקרים

01 יולי 2024

ד"ר אורנה שטיינברג-שמר היא המטולוגית-אונקולוגית ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל, וראש המעבדה לחקר המטולוגיה ילדים במרכז המחקר פלזנשטיין, הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות, אוניברסיטת תל אביב. היא בעלת תואר MD-MSc משולב מבית הספר לרפואה הדסה -  האוניברסיטה העברית, וסיימה התמחות ברפואת ילדים והתמחות בהמטולוגיה-אונקולוגיה ילדים במרכז שניידר לרפואת ילדים ובהמשך השתלמות מחקרית בבית החולים לילדים בפילדלפיה.

ד"ר שטיינברג-שמר הינה מומחית בהמטולוגיה ילדים, ובדגש על תסמונות הגורמות לכשלון מח העצם ונטייה לממאירות המטולוגית. מחקריה מתמקדים בתסמונות הגורמות לאנמיה ולנויטרופניה, ובתהליכי התפתחות לויקמיה הקשורים לתסמונות אלו.

ד"ר שטיינברג-שמר מאמינה בחשיבות השילוב בין טיפול קליני למחקר בסיסי. מטרתה היא לתרגם שאלות קליניות למחקר חדשני, וליישם את התובנות שהושגו לשיפור הטיפול בחולים.

הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב פתחה תכנית חדשה לרופאים-חוקרים באוקטובר 2022. הרופאים שלוקחים חלק בתכנית, מועסקים ב-50% באוניברסיטת תל אביב, לאפשר זמן מוגן למחקר. עד כה הצטרפו לתכנית-  פרופ' אבנר טלר (המרכז הרפואי ת"א), פרופ' דינה צור (המרכז הרפואי ת"א), ד"ר שלומית סטרולוב-שחר (המרכז הרפואי ת"א), וד"ר אורית ויסבורד-צינמן (מרכז שניידר לרפואת ילדים).