מידע למתעניינים במוסמך בבריאות הציבור עבור סטודנטים לרפואה ורפואת שיניים

ראש התוכנית: פרופ' ליאת לרנר-גבע

יועצת התוכנית: גב' צורית אברמוביץ (tzurita@mail.tau.ac.il)

מזכירת התכנית​: גב' ליבי מנור (libby10@tauex.tau.ac.il , mazkirutmph@tauex.tau.ac.il)

התואר המוענק על ידי התוכנית:

מוסמך אוניברסיטה בבריאות הציבור

Master of  Public Health  (MPH)

אודות התכנית

התפתחות הטכנולוגיה, היכולות הרפואיות, וזמינות המידע בעידן המודרני, גורמים לשגשוג התמחויות ותת-התמחויות רבות בתחום הרפואה ובריאות הציבור. יחד עם זאת גדל הפער בין פוטנציאל יכולת האבחון והטיפול הרפואי, לבין האפשרות לספקן לקהל הרחב. הרופא עומד מול דילמות שעולם הרפואה לא הכיר בעבר כגון מגבלות סל הבריאות.  אחת הדרכים לצמצם את הפער היא באמצעות חיזוק תחום בריאות הציבור המאגד בתוכו נושאים מגוונים כגון רפואה מונעת, הערכת טכנולוגיות רפואיות וקביעת מדיניות בריאות מושכלת ויעילה.

תכניות משולבות MD-MPH נלמדות באוניברסיטאות מובילות בעולם כגון: אוניברסיטת סטנפורד, אוניברסיטת וושינגטון, אוניברסיטת ברקליי, אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ועוד.

מטרות התוכנית

1. הקניית מושגים ושיטות מחקר מודרניות בבריאות הציבור, תוך שילוב בין ידע רפואי, ניהולי וסוציולוגי, כמו גם לימוד עקרונות החשיבה הכמותית ומיומנויות ביו-סטטיסטיות
  2. העמקת הבנת הבסיס המדעי בנושאי מניעת תחלואה באוכלוסייה, הערכת התערבות וקידום בריאות בקהילה, הערכת איכות הטיפול הרפואי ומדיניות בריאות
  3. הקניית ידע בשיטות איסוף נתונים ושימוש בבסיסי מידע ממוחשבים כדי לבחון קשר בין גורמי סיכון לתחלואה
  4. פיתוח יכולות יישום והערכה של הגישות המתקדמות לאבחון, טיפול ומניעה ברמת הפרט והאוכלוסייה
  5. קבלת החלטות מבוססת ראיות
  6. הקניית יכולות מתודולוגיות משופרות בתכנון וביצוע עצמאי של מחקר רפואי

תנאי רישום וקבלה

• ניתן להירשם לתכנית עד 15.07.2020
  • רשאים להירשם לתכנית תלמידי רפואה (MD) או רפואת שיניים (DMD) מכל האוניברסיטאות בארץ, שסיימו לימודים קדם קליניים ברפואה בתכנית ה-6 שנתית וקיבלו תואר ראשון בממוצע 80 לפחות, או תלמידי התכנית ה-4 שנתית שסיימו שנתיים של הלימודים הקדם קליניים בציון ממוצע של 80 לפחות. ציון זה הוא תנאי להגשת מועמדות ולא מבטיח קבלה.
  • על המועמדים להירשם באתר הרישום והקבלה לתואר שני בבריאות הציבור (חוג 0146 – בריאות ציבור מחקרי) ובמקביל להגיש בקשת רישום לתואר MD/MPH באמצעות דוא"ל: ornap@tauex.tau.ac.il לגב' אורנה פלש, רכזת רישום וקבלת מועמדים לפקולטה לרפואה לצורך המשך הסדרת הרישום לתכנית. על הנרשמים להמציא גיליונות ציונים עד תאריך 20.7.2020. לא ידונו במועמדים שימציאו גיליונות ציונים מעבר למועד זה.
  • ​​​היות ומספר המקומות בתכנית מוגבל, הקבלה תהיה תחרותית ותתבסס על הערכת ההישגים בלימודים הפרה קליניים וראיון אישי.
  • המועמדים ירואיינו על ידי חברי וועדת קבלה שתקבע את התאמתם לתכנית. יתקבלו רק מועמדים המתכננים לעשות את המחקר ולהמשיך את לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב. תינתן עדיפות בקבלה לתלמידים הלומדים את הלימודים הקדם קליניים באוניברסיטת תל אביב.
  • הקבלה לתכנית תהיה על תנאי עד להמצאת אישור על זכאות לתואר ראשון במדעי הרפואה עם ציון ממוצע של 80 לפחות. יש להביא אישור זה לא יאוחר משבוע לפני תחילת שנת הלימודים.
  • רפואת שיניים: תלמידי רפואת שיניים צריכים להתקבל לשנה ד' בבי"ס לרפואת שיניים של אוניברסיטת תל אביב ולקבל אישור להשתתף בתכנית DMD-MPH. במקביל יעדכנו את רכזת הרישום וקבלת מועמדים לפקולטה לרפואה ואת המזכירות של בי"ס לבריאות הציבור בהרשמתם לתכנית DMD-MPH. לאחר קבלת אישור מבי"ס לרפואת שיניים, המועמדים יעבורו הליך קבלה לתואר MPH.

תנאיי חזרה ללימודי הרפואה:

• עמידה בהצלחה בכל קורסי התכנית והשלמת מסגרת השעות הנדרשת לקבלת התואר.
  • הגשת הצעת מחקר לתיזה.

הלימודים הקליניים ברפואה יעשו יחד עם תלמידי התכנית ה-6 שנתית.

​תלמידי רפואת שיניים ממשיכים ללימודי שנה ד' ברפואת שיניים.

>> לתכנית לימודים מפורטת לתואר מוסמך בבריאות הציבור במסלול MD/DMD-MPH

ט.ל.ח., המידע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ובמקרה של סתירה בין המידע באתר זה לבין תקנון המדרשה לתארים מתקדמים ו/או תקנון הפקולטה לרפואה ו/או תקנון האוניברסיטה, יגבר האמור בתקנונים אלו.