תואר מוסמך בבריאות הציבור עבור סטודנטים לרפואה - מידע למועמדים

ראש התוכנית: פרופ' ליאת לרנר-גבע

יועצת התוכנית: גב' מרב פרקש סעד  (meravf@tauex.tau.ac.il)

מזכירת התכנית​: גב' ליבי מנור mazkirutmph@tauex.tau.ac.il)

התואר המוענק על ידי התוכנית:

מוסמך אוניברסיטה בבריאות הציבור

Master of  Public Health  (MPH)

אודות התכנית לסטודנטים לרפואה

מקצוע הרפואה הפך בעשורים האחרונים לטכנולוגי מאוד ורופאים נעזרים בידע בתחומים רבים של בריאות הציבור כמו רפואה מונעת, הערכת טכנולוגיות רפואיות וקבלת החלטות מבוססת ראיות.

תכניות משולבות MD-MPH נלמדות באוניברסיטאות מובילות בעולם כגון: אוניברסיטת סטנפורד, אוניברסיטת וושינגטון, אוניברסיטת ברקליי, אוניברסיטת הרווארד, אוניברסיטת ג'ונס הופקינס ועוד.

מטרות התכנית המשלבת לימודי רפואה (MD) עם תואר שני בבריאות הציבור (MPH), הן לתת לרופא את הכלים ליישום והערכה של הגישות המתקדמות לאבחון, טיפול ומניעה ברמת הפרט והאוכלוסייה, יכולת קבלת החלטות מבוססות ראיות ויכולות מתודולוגיות בתכנון וביצוע עצמאי של מחקר רפואי.

לתכנית MD/MPH יהיו זכאים להירשם סטודנטים מהתכנית השש שנתית שסיימו לפחות שלוש שנים קדם קליניות בארץ ובעלי תואר B.Med.Sc או סטודנטים במסלול הארבע שנתי מאוניברסיטה בארץ, בתום הלימודים הקדם קליניים.

לאחר תום הלימודים הקדם קליניים הסטודנטים יעשו הפסקת לימודים ב MD ויתחילו את לימודי ה MPH במסלול עם תזה.

הסטודנטים ילמדו את כל קורסי החובה והבחירה בשנה אחת במסגרת התכנית לתואר מוסמך בבריאות הציבור במסלול עם תזה.

תנאיי חזרה ללימודי הרפואה:

• עמידה בהצלחה בכל קורסי התכנית והשלמת מסגרת השעות הנדרשת לקבלת התואר.
  • הגשת הצעת מחקר לתיזה. ​
  • כל המועמדים המתקבלים לתכנית, חייבים בהגשת תזה במסגרת לימודיהם ל- MPH. התזה תחשב כחלופה לעבודת הגמר ותוגש עד תום הלימודים כתנאי להתחלת הסטאז .
  • מועמדים שלמדו את הלימודים הפרה קליניים לא באוניברסיטת תל אביב חייבים להגיש תזה על מנת לסיים את התואר ברפואה. לא ניתן יהיה בשום תנאי להגיש עבודת גמר MD על מנת לסיים את התואר ברפואה.

בתום לימודי ה MPH הסטודנטים יחזרו ללימודים הקליניים ברפואה (MD) בתכנית השש שנתית (שנה ד').

לפרטים על תכנית הלימודים הקליניים ברפואה באתר בית הספר לרפואה

לפרטים על תכנית הלימודים ב MPH בית הספר לבריאות הציבור

*החל משנת לימודים תשפ"ב (2021), לא ינתן פטור מהקורס "מבוא לאפידמיולוגיה", גם לא לסטודנטים שלמדו את הלימודים הפרה-קליניים באוניברסיטת תל אביב.

מטרות התוכנית

1. הקניית מושגים ושיטות מחקר מודרניות בבריאות הציבור, תוך שילוב בין ידע רפואי, ניהולי וסוציולוגי, כמו גם לימוד עקרונות החשיבה הכמותית ומיומנויות ביו-סטטיסטיות
  2. העמקת הבנת הבסיס המדעי בנושאי מניעת תחלואה באוכלוסייה, הערכת התערבות וקידום בריאות בקהילה, הערכת איכות הטיפול הרפואי ומדיניות בריאות
  3. הקניית ידע בשיטות איסוף נתונים ושימוש בבסיסי מידע ממוחשבים כדי לבחון קשר בין גורמי סיכון לתחלואה
  4. פיתוח יכולות יישום והערכה של הגישות המתקדמות לאבחון, טיפול ומניעה ברמת הפרט והאוכלוסייה
  5. קבלת החלטות מבוססת ראיות
  6. הקניית יכולות מתודולוגיות משופרות בתכנון וביצוע עצמאי של מחקר רפואי

תנאי רישום וקבלה

• מועד אחרון לרישום הוא ה 15.7.
  • רשאים להירשם לתכנית תלמידי רפואה (MD)  מכל האוניברסיטאות בארץ, שסיימו לימודים קדם קליניים ברפואה בתכנית ה-6 שנתית וקיבלו תואר ראשון בממוצע 80 לפחות, או תלמידי התכנית ה-4 שנתית שסיימו שנתיים של הלימודים הקדם קליניים בציון ממוצע של 80 לפחות. ציון זה הוא תנאי להגשת מועמדות ולא מבטיח קבלה.
  • על המועמדים להירשם באתר הרישום והקבלה לתואר שני בבריאות הציבור (חוג 0146 – בריאות ציבור מחקרי) ובמקביל להגיש בקשת רישום לתואר MD/MPH באמצעות דוא"ל: ornap@tauex.tau.ac.il לגב' אורנה פלש, רכזת רישום וקבלת מועמדים לפקולטה לרפואה לצורך המשך הסדרת הרישום לתכנית. על הנרשמים להמציא גיליונות ציונים ואישור מהמוסד בו למדו כי הם רשאים להמשיך בלימודים הקליניים באותה תכנית עד תאריך 20.7.2021. לא ידונו במועמדים שימציאו גיליונות ציונים מעבר למועד זה.
  • ​​​היות ומספר המקומות בתכנית מוגבל, הקבלה תהיה תחרותית ותתבסס על הערכת ההישגים בלימודים הפרה קליניים וראיון אישי.
  • המועמדים ירואיינו על ידי חברי וועדת קבלה שתקבע את התאמתם לתכנית. יתקבלו רק מועמדים המתכננים לעשות את המחקר ולהמשיך את לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב. תינתן עדיפות בקבלה לתלמידים הלומדים את הלימודים הקדם קליניים באוניברסיטת תל אביב.
  • הקבלה לתכנית תהיה על תנאי עד להמצאת אישור על זכאות לתואר ראשון במדעי הרפואה עם ציון ממוצע של 80 לפחות. יש להביא אישור זה לא יאוחר משבוע לפני תחילת שנת הלימודים.

לפרטים על תכנית הלימודים ב MPH באתר בית הספר לבריאות הציבור.

>> לתכנית לימודים מפורטת לתואר מוסמך בבריאות הציבור במסלול MD/DMD-MPH

ט.ל.ח., המידע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ובמקרה של סתירה בין המידע באתר זה לבין תקנון המדרשה לתארים מתקדמים ו/או תקנון הפקולטה לרפואה ו/או תקנון האוניברסיטה, יגבר האמור בתקנונים אלו.