גינון טיפולי ככלי המסייע בהתמודדות של בני משפחה המטפלים באדם עם דמנציה

הסמינר יתקיים ביום שני, ה- 4 במר ץ, 2024 , ב- 15:00 בזום

04 במרץ 2024, 15:00 - 16:30 
 
גינון טיפולי ככלי המסייע בהתמודדות של בני משפחה המטפלים באדם עם דמנציה

 

 

סמינר מכון הרצג - יתקיים ביום שני, ה - 4 במרץ, 2024 , ב- 15:00 בזום:

https://tau-ac-il.zoom.us/j/88186057965

 
 

גינון טיפולי ככלי המסייע בהתמודדות של בני משפחה המטפלים באדם עם דמנציה

 
ד"ר ויולטה רוזני, החוג לסיעוד, אוניברסיטת תל אביב
 
ההרצאה תציג מחקר התערבותי שנערך בקרב בני משפחה המטפלים באדם עם דמנציה. המחקר בחן כיצד השתתפות קבוצתית בפעילויות גנניות בהנחיית מטפלות מוסמכות בגינון יכול ה לסייע בהתמודדותם עם השלכות הטיפול ולשפר את איכות חייהם של בני משפחה המטפלים באדם עם דמנציה . בהרצאה יוצגו ממצאי המחקר התומכים בריאות נוספות כי שיטה טיפולית ייחודית לא תרופתית כמו גינון טיפולי יכולה לשפר חווית הטיפול של בני המשפחה המטפלים באדם עם דמנציה , תוך התמקדות בצרכיהם הפיזיים, הרגשיים, הקוגניטיביים, החברתיים והרוחניים.
 
 
ד"ר ויולטה רוזני, היא אחות מוסמכת, עם ניסיון קליני בטיפול באנשים לאחר התערבויות כירורגיות והדרכת סטודנטים לסיעוד. כיום ויולטה היא סגל בכיר בחוג לסיעוד באוניברסיטת תל אביב, מלמדת וחוקרת נושאים הקשורים לסיעוד הגריאטרי , בני משפחה המטפלים וניהול הטיפול ומנהיגות בסיעוד. 
 
 

 

גינון טיפולי והשפעתו על היבטים שונים של מדדים רגשיים-תקשורתיים באנשים עם דמנציה 

ד"ר עדי ויטמן שור, החוג לעבודה סוציאלית, מכללת תל חי

 
גינון טיפולי הוא כלי הנמצא בשימוש נרחב במרכזי יום ומוסדות לטיפול ממושך לאנשים החיים עם דמנציה. גינון טיפולי, בניגוד לחלק מהטיפולים האחרים, מקובל על רוב האנשים עם דמנציה היות והוא מזמין לעולם הטבע, שהוא בדרך כלל מוכר ומעורר זיכרונות נעימים וחיוביים, מחקרים מעטים בחנו את השפעת הגינון על תפקוד ועל מדדים רגשיים ותקשורתיים "בזמן אמת" בהשוואה לפעילויות האחרות . במחקר נבחנה השפעתו של גינון טיפולי בהיבטים של מדדים רגשיים ותקשורתיים בהשוואה להיבטים אלה בפעילויות אחרות הנערכות במרכזים לאנשים  החיים עם דמנציה וכן והא ם יש הבדל בהשפעה של גינו ן טיפולי על מספר ה"פעולות החיוביות" הנעשות במהלך הפעילות ע"י אנשים עם דמנציה (הפעולות החיוביות מוגדרות כ "פעולות תקשורת" ו"פעולות תפקוד" ("פעולת תפקוד" היא פעולה המתאימה בתוכן ובכוונה לפעילות המודרכת)) לעומת הפעילויות האחרות.
 
 
ד"ר עדי ויטמן שור היא חוקרת בתחום הגרונטולוגיה המרחבית בחוג לעו"ס במכללת תל חי. שותפות למחקר: מורן חן, תמר הירשנזון פייפר ואיילת נווה הן מטפלות בעלות ותק רב בגינון טיפולי באנשים החיים עם דמנציה.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>