60 שנה לפקולטה לרפואה

1964-2024

10 ינואר 2024

בינואר 1964 במועצת האוניברסיטה מתקבלת החלטה ברוב קולות :

בנובמבר 1964 נפתחת שנת הלימודים הראשונה בפקולטה לרפואה כיתות שנה ד' וה'.  בדו"ח שפורסם על בית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל אביב עם תחילת הלימודים ב - 1.11.64 מתואר:

באחד בנובמבר התחילו הלימודים ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התייצבו 53 סטודנטים סה"כ (30 סטודנטים לשנה הרביעית ו - 23 לשנה החמישית). הכוונה הייתה לקבל פחות תלמידים אבל הלחץ הכבד של מועמדים רבים, בעיקר סטודנטים ישראלים הלומדים בחו"ל הביא לשינוי במספרים בכיוון הגדלתם.

המקצועות הנלמדים בשנה ד' היו:

פתולוגיה, מיקרוביולוגיה, כמיה פתולוגית, גנטיקה, רפואה ציבורית, אבחנה פיסיקלית, פסיכיאטריה, אפידמיולוגיה, פרמקולוגיה, רדיולוגיה, אנסטזיה, פגישות קליניות וביקורים מודרכים.

ובשנה ה'

בשנה ה' ועד סוף הלימודים בילו הסטודנטים את זמנם בבתי החולים. מחלקות פנימיות, ילדים, כירורגיה (כללית וגם אורולוגיה וכירורגיה של החזה), נוירולוגיה, נוירוכירורגיה, עיניים, גינקולוגיה ומילדות.

סה"כ 6 מוסדות לימוד השתלבו במערכת הלימודים של בית הספר לרפואה והם:

1. ביה"ח תל השומר
  2. ביה"ח בילינסון-השרון
  3. ביה"ח העירוני ע"ש איכילוב והדסה תל אביב
  4. ביה"ח שלוותא
  5. ביה"ח הממשלתי דונולו-צהלון
  6. מרפאה לבריאות הנפש

והתקציב?

התקציב לשנה עמד על 300,000 לירות ישראליות, וההוצאות בתקציב הפיתוח 120,000 לירות ישראליות.

מתקציב הפיתוח הוקמו בעיקר המעבדות בפתולוגיה ובמיקרוביולוגיה (מיקרוסקופים, ציוד מעבדתי, ריהוט וכדומה)

הסטודנטים הגיעו מכל העולם :