ברכות חמות לפרופ' יובל ניר על זכייתו במענק המחקר היישומי ה-ERC

ERC (Proof of Concept)

22 ינואר 2024

פרופ' יובל ניר מהחוג לפיזיולוגיה ופרמקולוגיה בפקולטה לרפואה, המסונף גם לבית-הספר סגול לחקר המוח, ולמחלקה להנדסה ביו-רפואית בפקולטה להנדסה, זכה במענק "Proof of concept" של האיחוד האירופי ERC כדי לקדם מחקר אודות הפוטנציאל המסחרי והחברתי של חידושים במחקריו אודות פעילות המוח בזמן שינה.

המחקר "InterictalSleepDetect" מתמקד בשיטה חדשה לזיהוי לא פולשני של פעילות "אינטראיקטאלית" בזמן שינה -  פעילות חשמלית חריגה המתרחשת בחולי אפילפסיה בין פרכוסים וכן במחלות נוירופסיכיאטריות אחרות כגון אלצהיימר, אוטיזם, ואחרי חבלה מוחית. זיהוי זה יכול לשפר אבחון של מחלות ואת המעקב אחרי יעילותם של טיפולים תרופתיים.

פרופ' ניר משמש כמנהל המדעי של מרכז סגול-שירצקי לרפואת שינה במרכז הרפואי סוראסקי תל אביב ("איכילוב"), הוא השלים את הדוקטורט שלו בנוירוביולוגיה במכון וייצמן , ולאחריה השתלמות פוסט-דוקטורט במרכז לחקר השינה וההכרה באוניברסיטת וויסקונסין-מדיסון. פרופ' ניר זכה בפרסים רבים, כולל פרס שירצקי לחקר המוח ופרס חקר המוח ע"ש אדליס.