המרדף אחרי הלא נודע

הדברים שהפכו את שנת 2022 לשנה פורצת דרך בפקולטה לרפואה

אירועים מעניינים שעשו את 2022 לשנה פורצת דרך בפקולטה לרפואה

 

ינואר 2022

סטודנטיות.ים לרפואה הפיקו כתב עת מקצועי חדש שזכה לצפיות בכל העולם. גילנו שדיאטה קטוגנית עשויה להטיב עם נזקים מוחיים.  


פברואר 2022

פרופ' אבי עורי קיבל חתן פרס לנדאו למפעל חיים בתחום השיקום.

 

מרץ 2022

בעקבות המלחמה באוקראינה סטודנטית לרפואה מאוקראינה, נוחתת בישראל ונקלטת באוניברסיטה. ד"ר אורי בן-דוד מקבל את פרס קריל. החוקרים עובדים על שיפור הטיפול האימונותרפי - מנגנון חשוב בהתכלות תאי דם לבנים.

 

מאי 2022

למדנו שנשים בנות 50 שנוחרות מצויות בסיכון מוגבר ללקות בדום נשימה בשינה. אורין קורן (גורדון) ותומר רגב זוכים בפרס טופור לשנת 2022 על הצטיינות בלימודים, ביחסם לחולים ולמטופלים ותרמו תרומה משמעותית לקהילה.

 

יולי 2022

317 דוקטורים חדשים לשנת תשפ"ב. 198 מהם סיימו את הדוקטורט במדעי הטבע ו-119 במדעי הרוח. 163 מהדוקטורים החדשים הן נשים ו-154 גברים. המסיים הצעיר ביותר הוא בן 27 והמבוגר ביותר בן 75.
נבדקת התעלומה המדעית האם נוכל לגלות אם אדם שנחשב למחוסר הכרה קולט ומבין את הנאמר סביבו? גילנו שגברים שנמצאים בשמש אוכלים יותר אבל לא כך אצל נשים. 

פרופ' דור סלומון מקודם לדרגת פרופסור חבר. פרופ' רונית סצ'י פאינרו נכללה בדירוג 50 הנשים המשפיעות בישראל 2022 של מגזין פורבס.
 

אוגוסט 2022

מולקולה קטנה תנגיש טיפול אימונולוגי בסרטן לכלל החולים. וחיידקים מסוימים ברוק עשויים להעיד על פוסט טראומה בקרב חיילים משוחררים ולסייע באבחון נפגעי הלם קרב. קיבלנו התרעה שטיפול בשיטת CRISPR עלול לגרום נזק לגנום "לעתים כרומוזומים שנחתכו בהליך אינם מצליחים להשתקם ויציבות הגנום מתערערת – דבר שעלול בטווח הארוך אפילו לגרום לסרטן."

אוניברסיטת תל אביב מדורגת כמוסד האקדמי המוביל בארץ על פי דירוג טאיוואן לשנת 2022. 

 

ספטמבר 2022

גילנו שייתכן שבאמצעות הטיפול בנוגדנים לא נצטרך לספק מנות בוסטר לכלל האוכלוסייה בכל פעם שיש וריאנט חדש. והושגה הצלחה של 80% בעיכוב התפשטות סרטן העור בגוף ושליחת גרורות למוח - באמצעות מודלים תלת ממדיים של סרטן מסוג מלנומה. 

פרופ' קרן אברהם נבחרת לדקאנית הפקולטה לרפואה (האישה הראשונה שתכהן בתפקיד) "גדלתי עם אמא מעוררת השראה". 
בית הספר לבריאות הציבור מדורג במקום הראשון בישראל לפי דירוג מדד שנגחאי לשנת 2022 פרופ' קרן אברהם, פרופ' טובה מילא ופרופ' מאיר שחר זוכים במענק "מחקרים פורצי דרך" של הקרן הלאומית למדע.

 

אוקטובר 2022

הסטודנטים מוזמנים לדייט ראשון באוניברסיטה - צעד ראשון במסע בעקבות הלא נודע.

"העתיד כבר כאן": במעבדה של פרופ' קרן אברהם מפתחים טיפול שיוכל בעתיד לרפא את מי שנתונים בסכנת התחרשות עקב פגם גנטי. הספורט מנצח את הסרטן - פעילות אירובית עשויה להפחית ב-72% את הסיכון לסרטן גרורתי. ואפילו הצליחו להסיר גידול ללא צורך בניתוח באמצעות ננובועות ואולטראסאונד. 

פרופ' אלחנן בורנשטיין מונה לראש החדש של מרכז אדמונד י. ספרא לביו-אינפורמטיקה. ד"ר אורן פלניצאנו זוכה ב"פרס ציגלר" היוקרתי לשנת 2022 השנה בנושא "רפואה מותאמת אישית"
 

נובמבר 2022

שינויי אקלים גורמים למשבר בבריאות הציבור והמערכות הטיפול הרפואי, מחסור באוויר נקי, מי שתייה בטוחים ואספקת מזון ציינו את יום האקלים

פיתוח חדש ייעל את הטיפול בכימותרפיה וימנע התפתחות גרורות סרטניות בסרטן השד. שרידי דגי ענק שנחשפו באתר הארכיאולוגי, מצביעים על כך שהאדם הקדמון שלט באש כבר לפני 780,000 שנים לצורך בישול מכוון. "לתקן את הגן" - פרופ' נועם שומרון "יש הרבה הורים שמסתובבים בבתי-חולים ולא יודעים לאיזה מחלקה לפנות, לאיזה רופא לפנות, מהי הבעיה. ברגע שמוצאים את המוטציה או את השינוי, יודעים על מה זה משפיע". 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>