נחנך מרכז דן דוד לחקר תולדות האדם

מרכז דן דוד נמצא במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט ועוסק בחקר הביולוגיה של האוכלוסיות הקדומות של ארץ ישראל. התשתית מעבדתית הנחוצה למחקר האנתרופולוג מקבלת גב מחקרי וכלכלי מהפקולטה לרפואה

07 פברואר 2019
נחנך מרכז דן דוד לחקר תולדות האדם

מרכז דן דוד הוקם במימון תרומה ייעודית שהתקבלה מקרן דן דוד, משתרע על פני 1,200 מ"ר, וכולל מספר מעבדות מחקר ומעבדות טכניות בעלות ציוד מתקדם. המרכז כולל גם את תערוכת "מהו אדם?", שהוכנה על ידי הצוות האנתרופולוגי, וסוקרת את התפתחות המין האנושי בהיבטים תרבותיים וביולוגיים.

 

 

חקר תולדות האדם הוא מתחומי המחקר המשפיעים והחשובים ביותר, וככזה הוא זוכה לתהודה ציבורית עצומה. ארץ ישראל היא צומת דרכים מרכזי במעבר בין יבשות, ועל כן משמשת אזור חיוני לחקר ולהבנת התפתחות האדם המודרני. כאן התגלו המאובנים המשמעותיים ביותר בהתפתחות המין שלנו והדרכים שבהם נפוץ לכל חלקי העולם העתיק. מאז הקמתה של אוניברסיטת תל אביב, עמלים האנתרופולוגים הפיזיים של הפקולטה לרפואה למצוא וללמוד אותם מאובנים, וכיום אוסף המאובנים בפקולטה לרפואה הוא מהחשובים בעולם.

 

 

"מטרת המרכז היא לקדם ולפתח את המחקר האנתרופולוגי פיזי של האדם הקדמון בארץ על היבטיו השונים, לשמר ולקדם את אוסף המאובנים, לעודד חיפוש מאובנים אנושיים חדשים באתרים פרהיסטוריים בארץ, וכן לקרב את הציבור הרחב לנושא האבולוציה של האדם", אומר פרופ' ישראל הרשקוביץ, ראש מעבדת דן דוד לחיפוש ולחקר בני אדם מודרניים.

 

 

לקריאת המאמר המלא

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>