פרופ' ערן פרלסון קודם לפרופסור מן המניין

המחלקה לפיזיולוגיה ופרמקולוגיה

18 דצמבר 2022
פרופ' ערן פרלסון קודם לפרופסור מן המניין

פרופ' פרלסון, מהמחלקה לפיזיולוגיה מוביל מחקר על ניוון והתחדשות עצבים. השלים דוקטורט במכון ויצמן למדע בנוירוביולוגיה מולקולרית ותאית ופוסט-דוקטורט בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת פנסילבניה.

עבודתו המדעית זיכתה אותו במספר רב של מענקים, פרסים והצטיינות מכובדים והוא מחברם של פרסומים מדעיים בכתבי עת מובילים ומוזמן לתת הרצאות בכנסים בינלאומיים בתחום.

טרשת צדדית אמיוטרופית (ALS) היא מחלה קטלנית במערכת העצבים, המאופיינת במוות וניוון של נתאי עצב מוטוריים.

לא קיים טיפול יעיל למחלה.

פרופ' פרלסון נוקט בגישה חדשה לאתגר זה באמצעות מיקרוסקופיה מתקדמת, הנדסה גנטית ופלטפורמת NMJ-on-a-Chip  חדשנית המחקה את היחידה המוטורית האנושית.

פלטפורמה חדשה זו פותחה לראשונה בעולם על ידי הצוות של פרופ' פרלסון, ומאפשרת צמיחה של נוירונים ושרירים של החולים על שבב סיליקון.

פלטפורמה ייחודית זו פותחת אפשרויות חדשות לניתוחים ניסיוניים של ניוון ותהליך התחדשות נוירונים, ומספקת כלי חדשני לרפואה מותאמת אישית.

המטרה העיקרית של הצוות היא לגלות ולהבין את האירועים הקריטיים המובילים לנזק לנוירון. על ידי מניעת ניוון עצבי והפעלת תהליכים להתחדשותו, הם מקווים למצוא טיפול יעיל למחלות נוירודגנרטיביות כגון ALS  או לפציעות בחוט השדרה.