אודות התכנית לפסיכותרפיה

בסוף שנות ה-60 התעורר בקרב הקהילה הפסיכותרפויטית בארץ צורך בהקמת מוסד לימודי, אשר יעניק הכשרה מקיפה תיאורטית ומעשית לאנשי בריאות הנפש, העוסקים בפסיכותרפיה.

החזון קרם עור וגידים בהשקעתם הרבה של פרופ' פרנץ בריל ז"ל מאוניברסיטת תל אביב, פרופ' אלברטה שליטא ז"ל, אז יועצת לארגון הבריאות הבינלאומית ופרופסור לפסיכיאטריה באוניברסיטת קולומביה, פרופ' לאון גרינברג ז"ל, שחי באותו זמן בארגנטינה ופרופ' אדי רוזנברג ז"ל מאוניברסיטת תל אביב. עזרתם התבטאה לא רק בהקמת החוג, אלא במעורבות רבה ותמיכה בהתפתחות החוג לשלב של עצמאות מחשבתית וארגונית.

החוג לפסיכותרפיה נוסד בשנת 1971 ובסתיו של אותה שנה מחזור ראשון של 20 תלמידים החל ללמוד, כאשר פרופ' בריל ז"ל היה ראש החוג ופרופ' שליטא ז"ל יו"ר ועדת הוראה.

במקביל נוסדה תכנית הדרכה והוראה לאנשי הסגל, אשר החלה לפעול בשנת 1971 בניהולו של פרופ' אדי רוזנברג ז"ל, לימים ראש-החוג השני.

במהלך השנים עמדו בראש התוכנית: פרופ' פרנץ בריל, פרופ' אדי רוזנברג, פרופ' אבנר אליצור, ד"ר מקס שטרן, ד"ר רינה קרטש, ד"ר רינה לזר, ד"ר מישל גרנק, פרופ' שלמה מנדלוביץ', ד"ר בעז שלגי ופרופ' מירב רוט.

הלימודים בתכנית לפסיכותרפיה מתקיימים במסגרות הבאות:

א. תכנית הליבה בפסיכותרפיה

תכנית זו מקנה לבוגרים תעודה בפסיכותרפיה.

רכזת התכנית: ליאת מרציאנו

lmarciano@tauex.tau.ac.il

ב. מסלולים מתקדמים

התכנית מיועדת לבוגרים של תכניות יסוד בפסיכותרפיה, לחברי סגל ולאנשי מקצוע בכירים.

הלימודים במסלולי ההתמחות מקנים לבוגרים תעודה מטעם אוניברסיטת תל-אביב.

אחראית מסלולים מתקדמים: שני האן

shanihan@tauex.tau.ac.il

ג. מסגרת לימודים שנתית - מפגשים

מסגרת לימודים שנתית: מפגשים - עקרונות וכלים פסיכודינמיים במפגש הטיפולי

אחראית לימודי מפגשים: ליאורה פלד

liorapeled@tauex.tau.ac.il​

ד. לימודים לתואר שלישי בשיתוף המדרשה לתארים מתקדמים

אחראית לימודי דוקטורט: ליאורה פלד

liorapeled@tauex.tau.ac.il​

* יתכנו שינויים בתכניות הלימודים.

ועדת הוראה:

ראש התכנית - ד"ר שלומית ידלין גדות