החוג לבריאות תעסוקתית

ראש חוג: ד"ר שלמה משה

מזכירת התכנית: גב' טלי הרמן (taliher@tauex.tau.ac.il)

התארים המוענקים על ידי החוג:

מוסמך אוניברסיטה בבריאות בתעסוקה

Master of Occupational Health (M.Occ.H)

דוקטור לפילוסופיה

Doctor of Philosophy (Ph.D)

השתלמות בתר דוקטורט

Postdoctoral Fellowship

אודות החוג:

החוג לבריאות תעסוקתית הוקם במטרה לתת מענה לשאלות מחקריות הנובעות מהאינטראקציה שבין סביבה - תעסוקה והאדם.

החוג מכשיר אנשי מקצוע בתחומי הרפואה, הבריאות, העבודה הסוציאלית ואנשי גהות ובטיחות במתן תשובות במחקר, תכנון, מניעה וטיפול בהיבטים הקשורים לחשיפות סביבתיות והשפעתם לבריאות. הבוגרים שלנו, מדיסציפלינות שונות, משתלבים כיום במערך הבריאות התעסוקתי והסביבתי בקופות החולים, במרכזי מחקר, בבתי חולים, באוניברסיטאות ובמפעלים.

אנו מעוניינים לטפח את הקשר עם הקהילה על ידי הענות לצרכים הבוערים בבטיחות סביבתית ותעסוקתית. להשגת מטרה זו החוג עובד בשיתוף פעולה עם הסקטורים הבאים במשק: איגוד הרופאים התעסוקתיים איגוד ממוני הבטיחות, משרד התמ"ת, המשרד לאיכות הסביבה, משרד הבריאות, ביה"ס פורטר למדעי הסביבה.

אנו שואפים להשפיע בקביעת מדיניות שתדרג את שימור הסביבה כאחת מהעדיפויות הראשוניות בתהליך קבלת החלטות המבוסס ידע, תחזק ותאכוף חקיקה השומרת על סביבה נקייה ומונעת מחלות. הסגל שלנו עוסק במחקר בסיסי, במחקר קליני ובפיתוח ובדיקת מודלים תיאורטיים ומתודולוגים. כפי שבתחילת המאה הקודמת ניתן להצביע על ההיגיינה כגורם הראשוני בהארכת תוחלת החיים, אנו רואים בהיגיינה האקולוגית באוויר, באדמה ובמים ובגהות ובטיחות במקום העבודה כמדד ראשוני להעלאת איכות החיים ותוחלת החיים במאה ה-21.

מערכת שלמה של תסמונות ומחלות סביבתיות צצו בשנים האחרונות ומהוות כר נרחב לפעילות מחקרית. מדובר בקבוצת תסמונות שאין להם גורם אטיולוגי ברור, אך קיים חשד סביר בתרומתם של גורמי הסיכון הסביבתיים להתפתחותם. לשם כך אנו מכשירים את הסטודנט ע"י מתן הזדמנות, תמיכה, העצמה וכלים מתודולוגים וחשיבתיים להשתלבות מהירה במחקר אישי ויצירתי כדי שיוכל לתת מענה לשאלות הרבות. אנו מעוניינים שהסטודנט ובוגר החוג יראה את המחלקה שלנו כביתו בו הוא יפגין יוזמה, מוטיבציה ושיתוף פעולה עם הסגל וחבריו לספסל הלימודים.