שמירת סודיות

1. שמירת סודיות חלה על כל העובדים והלומדים בתכנית לפסיכותרפיה.

2. הסודיות חלה על כל מידע, שמקורו במטופל, במטפל המודרך, במדריך ובעמיתים.

3. בחוזה הטיפול תידון האפשרות שהטיפול יובא להדרכה או להתייעצות עפ"י שיקול דעתו של המטפל.

4. בחוזה ההדרכה תיכלל האפשרות, שמידע אודות הטיפול וההדרכה יוצג בפני הפורום הרלבנטי בתכנית לפסיכותרפיה.

5. חובת סודיות המידע לא תופר, למעט בקרים הבאים:

א. עפ"י דרישת החוק.

ב. כאשר המחויב בשמירת סודיות המידע נתבע בהליך משפטי אזרחי, פלילי, משמעתי או אתי, הקשור לטיפול או להדרכה.

6. ניתן כתב ויתור על חובת שמירת הסודיות על ידי המטופל או אפוטרופסו. יש לוודא שלא הופעל לחץ למתן כתב הויתור, ושהמטופל מודע לתוצאות האפשריות ממתן או אי מתן מידע. כמו כן, יש לציין, כי הויתור ניתן לאדם מסוים ו/ או למטרה מסוימת.

7. כאשר מספר אנשים שותפים לסיטואציה הטיפולית והלימודית, הויתור צריך להינתן ע"י כל אחד מהמשתתפים.

8. בהדרכה ובהוראה חייבים לנקוט צעדים נאותים על מנת להסוות באופן מוחלט את זהות המטופל.

9. בדיונים הנוגעים לתלמיד התכנית יש להימנע מדיונים פומביים לא הכרחיים.

10. יש לשים לב בדיונים לקשיים הנובעים מקשרים כפולים.

11. בפרסום חומר מטיפול ומהדרכה, במאמר או בהרצאה, אין לחשוף מידע מזהה שעשוי לזהות את מטופל אלא א"כ התקבל אישור מפורש מהמטופל. במידה ומוצג חומר שאין בו מידע מזהה, ללא קבלת אישורו של המטופל, יש להקפיד הקפדה מרובה על כך שלא יהיה בו כל חומר מזהה שהוא (ביוגרפי, נסיבתי וכו').