מחקר חדש: החומרים שיעכבו עששת ודלקת

חוקרי הפקולטה לרפואה בהובלת פרופ' ליהי אדלר-אברמוביץ מבית הספר לרפואת שיניים ומהמרכז לננוטכנולוגיה, פיתחו חומר שעשוי לשפר משמעותית את איכותן של הסתימות

11 יולי 2019
חוקרי הפקולטה לרפואה פיתחו חומר שעשוי לשפר משמעותית את איכותן של הסתימות

במחקר פורץ דרך, חוקרים מהפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, בהובלת פרופ' ליהי אדלר אברמוביץ, בשיתוף עם פרופ' רפי פילו, פרופ תמר ברוש, פרופ' רחל שריג  ופרופ' שלמה מטלון, הצליחו לפתח ננו-מבנים אנטי-בקטריאליים אשר ניתן לשלבם בחומרים לשחזור שיניים שעשויים לצמצם או למנוע דלקת ועששת הגורמים לצורך בטיפולי שורש ועקירות. עוד השתתפו במחקר פרופ' אהוד גזית, לי שניידר, ד"ר אירנה גריגוראנץ, ד"ר מומיטה גוש, שרה יערי, ד"ר תמר שלו אנצ'ל ודשה ביצ'נקו.

מאמר בנושא פורסם על ידי החוקרים ביוני 2019 בכתב העת המדעי ACS Applied Materials and Interfaces, מכתבי העת המובילים בתחומי הכימיה והנדסת החומרים.

לקריאת כתבה באתר הארץ באנגלית >>

לקריאת הכתבה באתר << Ynet