מחקר חדש: התועלת של התרופות לגמילה מעישון מגיעה ל-8% בלבד שנה לאחר תחילת הטיפול

ברכות לד"ר לאה רוזן מהחוג לקידום בריאות וחוקרים נוספים מהאוניברסיטה על פרסום המאמר ב- 29.1.18 בכתב העת Addiction. המאמר זכה להד תקשורתי רב לאור הממצאים החשובים המצביעים על כך שתועלתן של התרופות לגמילה מעישון הולכת ויורדת במהלך השנה הראשונה לאחר תחילת הטיפול.

חוקרים באוניברסיטת תל אביב, בהובלת ד"ר לאה רוזן מהחוג לקידום הבריאות בבית הספר לבריאות הציבור שבפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, מצאו כי תועלתן של התרופות הנפוצות לגמילה מעישון הולכת ויורדת במהלך השנה הראשונה לאחר תחילת הטיפול. המאמר מתפרסם היום (29.1.18 ) בכתב העת Addiction.

"עישון סיגריות הינו הגורם הנפוץ בעולם למוות מוקדם שניתן למנוע " אומרת ד"ר רוזן. "אומנם שיעילותן של תרופות לגמילה מעישון הוכחה במחקרים קליניים מבוקרים, שנערכו לאורך תקופת זמן מוגבלת, תועלתן לאורך זמן נותרה בגדר שאלה פתוחה. אנחנו ביקשנו לבחון האם חלה ירידה בתועלת של מתן טיפול תרופתי במשך ההשתתפות בניסוי."

ייחודו של מחקר זה שונה בשני היבטים עיקריים ממחקרים קודמים שבחנו את הספרות המדעית בשיטות של מטא-אנליזה: 1. הוא בדק בנפרד שיעורי הפסקת עישון בנקודות זמן שונות; 2. הוא העריך את הירידה בתועלת מהתרופות לאורך זמן.

על פי הממצאים שלנו, 8 מכל 100 מעשנים אכן הפיקו תועלת מהתרופות לגמילה מעישון, ועובדה זו מצדיקה את המשך המאמצים בטיפול תרופתי," מסכמת ד"ר רוזן. "עם זאת, ברור שלא די בכך. צריך לעשות הרבה יותר כדי להפחית את העישון בקרב האוכלוסייה, ולצמצם את הנזק העצום שהוא גורם."

קישור למאמר

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>