קורסי קיץ מתקדמים באפידמיולוגיה ורפואה מונעת

כמדי שנה, מקיים בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת תל אביב את תכנית הקיץ הבינלאומית ללימודים מתקדמים באפידמיולוגיה ורפואה מונעת שהוקם תוך שיתוף פעולה עם בית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.

התכנית מציעה קורסים מרוכזים במגוון נושאים, המקבילים בהיקפם לקורסים הניתנים במהלך שנת הלימודים הרגילה. מרבית הקורסים בתכנית נלמדים בשפה האנגלית על ידי מרצים אורחים בעלי שם מהאוניברסיטאות המובילות בעולם ובשיתוף מרצים מבית הספר לבריאות הציבור ובית הספר לרפואה של אוניברסיטת תל- אביב.

רוב הקורסים בתכנית נמשכים שבוע ימים וכוללים 26 שעות לימוד ושעתיים בחינה בסיום הקורס, ושווים ערך לקורס בהיקף של 2 שעות סמסטריאליות (ש"ס).

התנאי לקבלת זיכוי אקדמי עבור כל קורס, הוא עמידה במטלות ובבחינת הסיום בהצלחה (ציון עובר - 60).

סטודנטים שלא יהיו מעוניינים להיבחן בסיום הקורס - יקבלו תעודת השתתפות.

ניתן להשתתף במסגרת התכנית בקורס אחד או יותר.

קהל היעד

תכנית לימודי הקיץ של ביה"ס לבריאות הציבור מיועדת ל:

• סטודנטים ובוגרי תואר ראשון העומדים בדרישות הקדם

• סטודנטים לתואר שני באפידמיולוגיה ובבריאות הציבור

• סטודנטים לתואר שלישי בתחומי עניין הקשורים לאפידמיולוגיה, בבריאות הציבור וקידום בריאות

• סטודנטים לרפואה או למקצועות הבריאות בעלי עניין באפידמיולוגיה ורפואה מונעת

• רופאים, אחיות ועובדים במקצועות הפרה-רפואיים המעוניינים בפיתוח מיומנויות מתקדמות בתחום בריאות הציבור

לוחות הזמנים של קורסים שיתקיימו בקיץ הקרוב (תשפ"ג/2023)

9 ליולי - 13 ליולי (הבחינה תתקיים ביום ו' 14 ליולי)

שעות הוראה שם הקורס סגל מרצים דרישות קדם נ"ז

14:00 - 18:30/19:00

חיסונים נגד זיהומים חיידקיים ונגיפיים

Daniel Cohen (Tel Aviv University, Israel)

Khitam Muhsen (Tel Aviv University, Israel)

Elizabeth Miller (London School of Hygiene & Tropical Medicine, UK; Tel Aviv University, Israel)

Jonathan Zenilman (Johns Hopkins University, USA)

Myron Levine (University of Maryland, Baltimore, USA)

Ronald Ellis (Editor-in-Chief, Human Vaccines & Immunotherapeutics)

Michal Mandelboim (Tel Aviv University, Israel)

Orna Mor (Tel Aviv University, Israel)

ללא

תיאור קורס:

הקורס יעסוק בפיתוח והערכת חיסונים בהם הצגת גישות קלאסיות וחדישות בפיתוח תרכיבים נגד חיידקים ונגיפים ותיאור השלבים השונים הנדרשים בהערכת הבטיחות תוך שילוב התייחסות לפיתוח חיסונים ואסטרטגיות חיסון נוכחיות נגד COVID-19 ומחלות מתעוררות אחרות כגון אבולה-סודן ואבעבועות קופים.

16 ליולי - 20 ליולי (הבחינה תתקיים ביום ו' 21 ליולי)

שעות הוראה שם הקורס סגל מרצים דרישות קדם נ"ז
14:00 - 18:30/19:00 כתיבה מדעית ביורפואית

Philip Greenland (Northwestern University)

רקע בביצוע מחקר (מומלץ) 2

תיאור קורס:

הקורס מיועד לשפר את מיומנויות הכתיבה המדעית, להאיר על הטעויות השכיחות בכתיבה והגשה של מאמרים לפרסום ולשפר את סיכויי קבלת המאמר המוגש לפרסום. הקורס כולל הרצאות פרונטליות וסדנא מעשית.

אופן ההרשמה לתכנית

לאחר מילוי טופס פרטים אישיים, צירוף קורות חיים ותשלום דמי הרשמה על סך 150 ש"ח, יועברו מסמכי המועמד לעיון מנהלי התכנית. עם אישור המועמדות, תשלח למועמד הודעת קבלה עם אפשרות לתשלום מקוון או באמצעות המחאה / העברה בנקאית. עלות ההשתתפות בקורסים הינה כלהלן:

• 2,100 ש"ח - עבור השתתפות בקורס אחד

• 3,600 ש"ח - עבור השתתפות ב - 2 קורסים

מספר מלגות על סך 250 ש"ח יחולקו בין הנרשמים עד 15.5.2023. המלגות מיועדות לסטודנטים פעילים בלבד באחת האוניברסיטאות או המכללות בארץ. הגשת מועמדות למלגה תתאפשר רק לסטודנטים שמילאו את טופס הרישום ושילמו את דמי הרישום על סך 150 ש"ח. הגשת הבקשה למלגה תהיה כרוכה בצירוף העתק אלקטרוני של אישור הלימודים וגיליון ציונים עדכניים. מקבלי המלגה שכבר שילמו את מלוא שכר הלימוד, יקבלו את דמי המלגה לחשבונם.

מועד סיום ההרשמה- 15.6.2023

לפרטים נוספים אודות התכנית ו/או רישום לקורסים ניתן לפנות אל מתאמת התכנית: גב' שרית פרלמן

במייל:  summersph@tauex.tau.ac.il או בטלפון: 03-6407796

להירשם לרשימת התפוצה לחץ כאן

מדיניות ביטול ההרשמה

סטודנט המעוניין לבטל את השתתפותו בקורסי הקיץ לאחר ששילם את מלוא שכר הלימוד, מתבקש לשלוח את הודעת הביטול בדוא"ל בלבד לכתובת המצוינת מעלה.

• דמי הרשמה על סך 150 ש"ח לא יוחזרו בכל מקרה.

• עבור ביטול עד תאריך 15.6.2023 - יוחזר מלוא סכום דמי ההשתתפות.

• עבור ביטול עד תאריך 1.7.2023 - יוחזרו 50% מדמי ההשתתפות.

• בגין ביטולים מתאריך 2.7.2023 ואילך - לא ינתן כל החזר.

לרשימת הסילבוסים של קורסי קיץ שהתקיימו במסגרת ביה"ס בעבר

>> קורסים שהתקיימו בעבר במסגרת התכנית (כולל סילבוסים)